Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
25564185667_2bc6298326_o

Kopenhagen is een compacte kust- en kunststad. Haar veelzijdigheid is haar grootste troef: je vindt er gezellige historische straatjes en statige paleizen, diverse staaltjes nieuwe architectuur en prachtige groene parken. En ook voor liefhebbers van hedendaagse kunst is de Deense hoofdstad en haar omgeving een echte must see.

Tijdens deze reis maken we kennis met internationale kunstenaars en hun werk in o.a. Kunsthal Charlottenborg, Den Frie Centre of Contemporary Art, GL Strand, Nikolaj Kunsthal en Arken Museum met werk van Marlene Dumas, Damien Hirst, Wolfgang Tillmans, … We stappen galeries zoals Andersen's Contemporary of de Faurschou Foundation binnen en trekken verder buiten de stad naar het Louisiana Museum of Modern Art. Deze hotspot opende in 1958 in Humlebæk aan de betoverende oevers van de Sont. De rijke collectie met beeldenpark bezit meesterwerken uit stromingen zoals Nouveau Réalisme, Pop-Art, Neo-Expressionisme, Video Art en meer. Georg Baselitz, Joseph Beuys, Olafur Eliasson, Lucio Fontana, Anselm Kiefer, Per Kirkeby, Yves Klein, Bill Viola, … zijn maar enkele kunstenaars die men er vertegenwoordigt.

Ook mag een oversteek naar Malmö – de tweede grootste stad van Zweden – tijdens deze reis niet ontbreken voor een bezoek aan de Konsthall en het Moderna Museet die we via de millennium Sontbrug bereiken. Tussendoor maken we telkens tijd om de stedelijke omgeving te verkennen en “hygge” te beproeven. 

Reisprogramma
Woensdag 20 juni 2018
We trekken na onze aankomst in Kopenhagen een namiddag de stad in en bezoeken GL Strand waar tentoonstellingen telkens reflecteren over onze tijd en inzoomen op de laatste evoluties binnen de Deense en internationale kunstscène. We brengen een bezoek aan de Nikolaj Kunsthal in een voormalige kerk waar de slogan “I'm not a church” en “Let there be art” het uitgangspunt van activiteiten vormt. We maken in de vooravond een boottocht om de stad en enkele merkwaardige architectuurparels vanuit een ander perspectief te verkennen.

Donderdag 21 juni 2018
We brengen een bezoek aan Den Frie, de oudste plek voor nieuwe kunst die in 1898 door kunstenaars werd opgericht. Het unieke houten gebouw werd ontworpen door kunstenaar J.F. Willumsen die actief was binnen het expressionisme en symbolisme. Wisseltentoonstellingen presenteren intussen de meest actuele kunstenaars en werken. We wandelen in de richting van het Statens Museum for Kunst om er de moderne en hedendaagse collectie te bezoeken. Dit museum ligt aan de Sølvgade en is het grootste van zes Parkmuseerne aan de Østre Anlæg bij Kongens Have. De nieuwe vleugel uit 1970 werd ontworpen door architect Niels Koppel waaraan 1998 nog een nieuwere vleugel van Anna Maria Indrio werd toegevoegd.
Na de middag nemen we de trein naar Humlebæk en bezoeken we het prachtige Louisiana Museum en park aan de oevers van de Sont.

Vrijdag 22 juni 2018
Een korte treinreis richting het Arken Museum for Moderne Kunst brengt ons in de gemeente Ishøj, vlakbij het water aan de Baai van Køge. Het museum werd in 1996 in het kader van Kopenhagen Culturele Hoofdstad van Europa geopend. De architectuur is van Søren Robert Lund die het gebouw als een ark heeft vormgegeven. De collectie bevat werken van Deense, Scandinavische en internationale kunstenaars zoals Per Kirkeby, Damien Hirst, Olafur Eliasson, Andres Serrano, Shirin Neshat, Wolfgang Tillmans en Elmgreen & Dragset. Eens terug in Kopenhagen brengen we in de namiddag een bezoek een Kunsthal Charlottenborg.

Zaterdag 23 juni 2018
We nemen de trein richting Zweden via de Sontbrug die sinds 2000 de verbinding tussen Kopenhagen en Malmö vormt. De grootste overspanning van deze tuibrug is 490 meter en het uitzicht op het water is adembenemend. In de Malmö Konsthall uit beton, glas, hout en aluminium maken we kennis met werken uit de Schyl Collectie. Moderna Museet in Malmö dat sinds 2009 als dependance van het gelijknamige museum in Stockholm opende, toont kunst vanaf 1900 tot vandaag in combinatie met tijdelijke presentaties. We brengen tot slot ook nog een klein bezoek aan het Malmö Art Museum dat voornamelijk moderne kunst bezit.

Zondag 24 juni 2018
Er is vandaag vrije tijd om de stad en haar wijken, parken, galeries of nog enkele andere musea inbegrepen in de Copenhagen City Card te bezoeken.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie