Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51610341561_c8521f693c_o
51609525852_170b88bcbf_o

De geschiedenis is bevolkt met vrouwen die een machtige positie bekleedden in hun tijd. Niet altijd echter is het beeld dat ons doorheen de tijden bereikt heeft even positief. Ofwel werd hen eerzucht en machtswellust aangerekend, ofwel werden ze afgedaan als zachte, sensuele en eerder leeghoofdige wezens.

In deze lezing brengt Peter De Smet het verhaal van koningin Victoria. Zij zal meer dan een halve eeuw de troon bezetten en haar naam schenken aan een heel tijdperk. Maar naast een politieke rol, waren zij en haar man Albert ook bijzonder actief als patroons van economie en de kunsten. 

Deze lezing maakt deel uit van de reeks 'Vrouwen en Macht' waarin we zeven markante vrouwen, uit verschillende tijdsperken, een open platform geven. We tonen hen als diplomates, krijgers, staatsvrouwen, minnaressen, moeders en bovenal kinderen van hun tijd. In de marge krijgt u ook de verhalen van passie, bloed en intriges. Passeren de revue: Cleopatra, Margaretha van Oostenrijk, Leni Riefenstahl, Lagertha en Boudicca, koningin Victoria en Marie Antoinette. Je kan apart inschrijven voor deze lezing, of inschrijven voor de volledige reeks aan voordeeltarief.

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen (kijk zeker in je spamfolder mocht je die niet ontvangen!). Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Jullie ervaringen
"Onderlegde lesgever die het ook heel goed kan overbrengen."
– Claire Dedecker (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie