Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50435251523_fd92c0b806_o

Ben je lid van Amarant? Dan kan je deze lezing helemaal gratis volgen! 

Wat hebben die Engelsen toch met koning Arthur en wie was hij eigenlijk?

Om de zoveel tijd komt er een film in de cinema of een reeks op Netflix met de Arthur-mythologie als uitgangspunt. Wat maakte deze Arthur zo bijzonder? En hoe en waarom groeide zijn leven uit tot een van de kernmythes van de Angelsaksische cultuur? 

Peter De Smet en David Vergauwen zoeken het voor je uit! Ze nemen je eerst mee naar de middeleeuwen, waar Arthur het onderwerp werd van heel wat romances en waar ook figuren als Lancelot, Galahad en Merlijn opduiken. En laat ons vooral Camelot en Excalibur niet vergeten! Daarna trekken ze naar het Victoriaanse Engeland waar we in de zogenaamde 'Celtic Revival' een echte heropleving van de Arthurmythe zien. Met een gevarieerd arsenaal van poëzie, schilderkunst, theater en muziek kregen de helden van Camelot een nieuw leven. Vooral de Prerafaëlitische kunst wist de wereld van Arthur ten volle te exploiteren.

Dus, wil je graag meer weten over deze beroemde figuur en waarom hij zo belangrijk werd in de Engelse cultuur? Mis dan zeker deze boeiende lezing niet! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie