Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
48012432667_8265c257ed_o-2

Stilte in de zaal. De hoboïst speelt een noot en alle andere orkestleden hetzelfde, iedereen stemt zijn instrument. Dan applaus. De dirigent komt op. Buigt voor het publiek en draait zich vervolgens naar het orkest. Zijn handen in de lucht, ze lijken het startschot. De opera begint met de Ouverture of een muzikaal muziekstuk, enerzijds om dagdagelijkse beslommeringen los te laten en anderzijds om in de sfeer van het verhaal te komen.

Via de mooiste en bekendste aria’s en passages uit La Traviata, reconstrueren we het verhaal. Het libretto, gebaseerd op de roman La dame aux Camélias van Alexandre Dumas, vertelt het verhaal in 3 bedrijven, van een onmogelijke liefde tussen de rijke en gegeerde courtisane Violetta en de jonge dichter Alfredo.

Giuseppe Verdi is meester in het uitdrukken van emoties via de stem. Maar met welke dramatische expressie vertaalt hij, als icoon van de Italiaanse muziek, dit in zijn muziek?

La Traviata of De Ronddolende. Wat gebeurd er met Violetta? Wie is Germondt? Hoe gaat Alfredo om met zijn liefde voor Violetta?

In welk hedendaags kleedje kunnen we vandaag de dag de boodschap van het verhaal steken?

Voor iedereen die het genre opera wil leren kennen: Verdi’s La Traviata is een absolute must.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie