Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50637344281_4b7dfa1ec8_o

De Engelsen hebben ook vandaag nog een turbulente publieke ruimte, gekruid met schandalen en polemieken, uitgebracht via mediacampagnes en tabloids. Al in de vroege achttiende eeuw hadden ze de reputatie “Les sauvages de l’Europe” te zijn.

Niemand bracht het rauwe stedelijke leven van het Londen in de vroege achttiende eeuw beter in beeld van William Hogarth. Zijn bijtende satire en zijn scherp observatievermogen maakten hem tot een geduchte kracht in de strijd om de politieke opinie. Niemand was veilig: niet de adel, niet de clerus, niet de koning, niet de gewone man.

En toch groeide Hogarth uit tot de voornaamste en meest originele schilder van de vroege achttiende eeuw. Maak kennis met het Londen van Hogarth en begrijp hoe de Engelse media vandaag nog steeds dezelfde trukendoos gebruiken als in zijn tijd.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie