Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50640812086_571ccbae3b_o

Is er een plaats of een tijd die je meer doet wegdromen dan het Wenen van het fin-de-siècle? Was dat niet de ultieme verzamelplaats van schrijvers, kunstenaars, filosofen en wetenschappers die de moderne gedachte onderzochten? De wereld van Klimt was immers even goed die van Wittgenstein of van Freud en Mahler.

Hun Modernisme groeide tijdens de lange regeerperiode van keizer Franz Joseph, toen Wenen stilaan haar huidige uiterlijk begon te krijgen. Achter de schone façades ging echter een verkruimeld keizerrijk schuil waarin nieuwe ideeën de patisseriestad wisten te doorbreken. Ook dat is het Wenen van Gustav Klimt.

De honger naar goud, sensualiteit en decadentie gaven aan de werken van Klimt een aantrekkelijk uiterlijk, maar onderhuids tekenden zich sociale, politieke en ideologische tegenstellingen af, gaande van antisemitisme tot feminisme en van psycho-analyse tot de drang naar burgerlijke respectabiliteit.

En in deze turbulente periode hield Klimt stand als een schip laverend op stormachtige golven. Tot het niet meer kon. Tot het keizerrijk in elkaar zakte.

 

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie