Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50640820406_36ab0b784c_o

Wanneer we naar de werken van de veel te vroeg gestorven Antoine Watteau kijken, overvalt ons vaak een sentimenteel gevoel. We zien ranke figuren in een open landschap, vaak glimlachend en arm in arm. Hun kleren lijken wel toneelkostuums en hun houdingen een galant spelen. Sluit de ogen en hoor de muziek.

De schilderkunst van Antoine Watteau zorgde voor een frisse bries in de kunst na de dood van de zonnekoning. Dat hij een buitenstaander was met een vreemde relatie tot de Académie was ook toen al geweten. In Parijs stelde hij zich voor als een Vlaams kunstenaar. Daar was men immers de kleurrevolutie van Rubens nog niet vergeten. Het zijn die kleuren, die volumes en die typische factuur die de Parijse vertegenwoordigers van het classicisme enigszins verontrustten.

Maar hoewel zijn onderwerpen vaak dartel ogen, moeten we ons afvragen of ze dat ook werkelijk zijn? Zijn idylles werden bekend als Fêtes Galantes, maar wat gaat er onder schuil? Vaak genoeg is er dans, muziek en toneel, maar koos hij niet vaker Pierot dan Arlecchino?

We gaan op zoek naar het raadsel van Watteau in de schilderkunst, het theater en de muziek.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie