Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52762164505_9f75a60564_o

Amarant werkt samen met Orfeo vzw voor dit bijzondere programma: ‘Klassiek & Architectuur’.

Drie recente architectuurprojecten vormen het decor voor drie hedendaagse klassieke concerten, geïnspireerd op deze unieke locaties.

We openen telkens met een toelichting door de architect, gevolgd door een concert van ongeveer één uur.

Je kan inschrijven via het voordeelpakket 'Klassiek & Architectuur’ voor de drie activiteiten.

22 oktober 2023: Gare Maritime, Picardstraat 7-13, 1000 Brussel – Architecten: Neutelings Riedijk Architects Rotterdam. 

24 februari 2024: Provinciegebouw Antwerpen, Elisabethlaan 22, 2018 Antwerpen- Architectenbureau: Xaveer De Geyter Architects Brussel.

21 april 2024: Casino Middelkerke, Zeedijk, 8430 Middelkerke – ZJA Architecten Amsterdam.

Of je kan hier inschrijven voor activiteit 2: Klassiek & Architectuur in het Provinciegebouw Antwerpen.

In het Provinciegebouw brengt het Hermes Ensemble 'inner life' van Wim Henderickx

We starten met een toelichting door Tom Bonnevalle, Architect bij XDGA over het nieuwe administratieve gebouw van de Provincie Antwerpen, een opvallende verschijning in de Antwerpse skyline. Het provinciehuis plaatst zich zelfbewust naast de andere hoge, monumentale gebouwen van ’t Stad, zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Boerentoren, de Oudaan, het MAS – Museum aan de Stroom, of het spectaculaire Havenhuis. Het kantoorgebouw bevindt zich in het hart van de stad, telt veertien verdiepingen en is net geen 58 meter hoog. De bovenste lagen van het nieuwe provinciehuis torenen als een lantaarn uit boven het woonweefsel. In profiel tart het monochroom witte volume de zwaartekracht. De compacte, zwenkende toren vormt niet alleen een nieuw landmark, het provinciebestuur heeft ook resoluut de kaart van efficiëntie, duurzaamheid en kwaliteitsvolle publieke ruimte getrokken.

HERMES ensemble is opgericht in 2000 door Koen Kessels vanuit een zin voor avontuur en de drang om onbetreden artistieke paden te bewandelen. Hermes Ensemble speelt ‘Inner Life’ de laatste compositie van de Antwerpse componist Wim Henderickx.

In samenwerking met Orfeo Vzw

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie