Blijf op de hoogte
Ightham Mote
Hever, England - june 20 2022 : Hever castle, in Kent
Scotney Castle, Kent, IUK
Cottage Garten Sissinghurst Castle Garden England
Leeds Castle Fortress England Moat Reflection
Sissinghurst Castle & Garden England Kent
Aylesford, Maidstone, Kent and the River Medway
Elizabethan English house Tudor cottage garden
North Downs near Otford in Kent, UK. Scenic view of farmland and
The impressive and historic Royal Harbour of Ramsgate, Kent, Uk,

Hoogtepunten

A historic castle located in Hever, England with beautiful garde

Het romantische Hever Castle waar Anna Boleyn haar jeugd doorbracht

TUNBRIDGE WELLS, KENT/UK - JANUARY 5 : View of the Pantiles in R

Het charmante kuurstadje Royal Tunbridge Wells

Flower gardens at the historic medieval grounds and buildings of

Het landhuis Penshurst Place met haar indrukwekkende tuinen

In het voor ons nabijgelegen graafschap Kent doorkruisen we lieflijke landschappen, licht glooiende hellingen en genieten we van mooie vergezichten. Kent staat bekend als de weelderige tuin van Engeland. Er staan dan ook vanzelfsprekend enkele schitterende tuinen op ons programma!

Maar Kent is veel meer dan dat. Hier word je verrast door schilderachtige dorpjes en sprookjesachtige kastelen. Kastelen waar ooit bekende vrouwen leefden zoals Anna Boleyn en dichteres Vita Sackville-West. Het is tevens het graafschap van Winston Churchill en van Charles Darwin.

Op elke site die we bezoeken, ademen we de sfeer in van weleer. We genieten van het inspirerend uitzicht vanaf de toren van Sissinghurst, we betreden de woning van Darwin, genieten van het historische Hever Castle en ontdekken de charme van Ightam Mote.

Een reis om te genieten van cultuur, temidden van prachtige natuur!

Reisprogramma
Vrijdag 5 juli 2024
Na onze boottrip per ferry zetten we voet aan wal in het graafschap Kent, één van de liefelijkste graafschappen van Engeland. Kent wordt ook wel de tuin van Engeland genoemd. Dit heuvelachtige graafschap heeft heel wat moois te bieden. Onze eerste stop is Leeds Castle, genoemd naar het nabijgelegen dorp Leeds. Reeds beschreven in het beruchte Domesday Book was de burcht ook lange tijd een koninklijk paleis. Dit bijzonder oude slot werd prachtig gerestaureerd en gemeubileerd. Het is voor velen een must see en daarom één van de meest bezochte kastelen in Engeland. In de namiddag rijden we verder naar Royal Tunbridge Wells waar we de hele reis zullen verblijven. Sinds de zeventiende eeuw was dit plaatsje een kuuroord, met heel wat mooie architectuur uit die tijd. ’s Avonds genieten we samen van een diner.

Zaterdag 6 juli 2024
Na het ontbijt vertrekken we naar Sevenoaks waar zich een beroemde school bevindt waar prinsen en prinsessen van koninklijke bloede studeren. Nadat we de voornaamste bezienswaardigheden van Sevenoaks hebben gezien, rijden we naar Knole. Het befaamde slot van Knole is één van de grootste landhuizen in Kent. Hier vinden we de belangrijkste verzameling zeventiende-eeuwse meubels en textiel van heel Engeland. Na de middag rijden we verder naar het nabijgelegen, middeleeuwse Ightam Mote. Dit is een van de best bewaarde landhuizen, omgeven door waterpartijen en in het bezit van een schitterende vijftiende-eeuwse kapel. De grote hall dateert nog uit de veertiende eeuw.

Zondag 7 juli 2024
Vandaag staat Hever Castle op het programma, een van de hoogtepunten op onze reis. Dit kasteel was ooit in het bezit van de familie Boleyn waarvan Anne ongetwijfeld de meest beroemde telg was. Zij was immers de tweede echtgenote van Koning Hendrik VIII. In 1903 werd het sterk vervallen kasteel gekocht door de Amerikaanse miljonair William Waldorf Astor die het kasteel liet verbouwen tot een residentie met Italiaanse tuin. Na de lunch rijden we een tiental kilometer noordwaarts om Chartwell te bezoeken, dat was ooit de woning van Winston Churchill. Deze beroemde politicus kocht het landhuis in september 1922 en hij zou er tot kort voor zijn dood in januari 1965 blijven wonen. Tijdens de jaren dertig werd Chartwell beschouwd als het meest belangrijke landhuis in Europa, want Churchill had er vaak talrijke politici te gast die zich verzetten tegen de herbewapening van Nazi-Duitsland. In zijn bureau schreef hij zijn belangrijkste speeches en boeken, terwijl hij in zijn tuin schilderde. We houden nog even halt in Tonbridge aan de rivier de Medway. In Tudeley Church zijn er glasramen van Marc Chagall te zien.

Maandag 8 juli 2024
Het charmante Chiddingstone, gelegen aan de rivier de Eden, is één van de best bewaarde dorpen uit het tijdperk van de Tudors. Onafgezien van het kasteel en de kerk is het dorp volledig in het bezit van de National Trust. We bezoeken het bijzondere Chiddingstone Castle, vandaag een boeiend museum met voorwerpen uit Japan, het oude Egypte en de lokale Britse geschiedenis. Penshurst Place is het huis van de familie Sidney en de geboorteplaats van één van Engelands beroemdste dichters uit de tijd van de Tudors: Sir Philip Sidney. Het slot is omgeven door een heerlijke tuin! Wij nemen de moeite om het mooie interieur te bezoeken, zo zijn er talrijke familieportretten, wandtapijten en meubilair. Er is ondermeer een klein stoeltje te zien waarop Koningin Victoria zat toen zij in 1876 werd gekroond tot Keizerin van Indië.

Dinsdag 9 juli 2024
Het leuke plaatsje Tenterden ligt op een 40-tal kilometer van ons hotel, aan de rand van een groot bos, The Weald, en aan de rivier de Rother. Dankzij een verbond met Rye was Tenterden ooit lid van de Cinque Ports Confederation, een vereniging van Engelse havenstadjes in Zuid-Oost-Engeland. De bloeitijd van Tenterden begon in de veertiende eeuw dankzij de handel in de lokale wol. Van deze rijkdom getuigen verschillende mooie huizen en de kerk. Een tiental kilometer verderop ligt het beroemde Sissinghurst, gekend en geroemd omwille van de prachtige tuinen. Het is zeer terecht een druk bezochte site. De tuin is vooral het werk van de bekende dichteres Vita Sackville-West die er sinds 1930 vaak vertoefde. Je ziet er ook haar werkkamer en een heel mooie bibliotheek. Onze volgende halte is Scotney Castle, een bijzonder charmant kasteel ten zuidoosten van Lamberhurst, gelegen in de vallei van het riviertje de Bewl. De tuin is één van de meest sprekende voorbeelden van de ‘pittoreske stijl’ met in het midden een middeleeuwse mottekasteel omgeven door water.

Woensdag 10 juli 2024
Eerste stop voor vandaag is Maidstone, waar we ondermeer het Maidstone Museum & Art Gallery bezoeken. Dit museum wordt ook wel het Kleine Victoria & Albert Museum genoemd omdat er niet minder dan 600.000 voorwerpen bewaard worden? Er is vanalles te zien, waaronder zelfs artefacten uit het oude Egypte! Na de lunch rijden we naar Downe House, de woning van Charles Darwin, de beroemde wetenschapper van de evolutieleer. Men ziet er niet alleen hoe de familie Darwin leefde, maar men leert ook van alles over zijn onderzoek! Tenslotte houden we nog even halt in Westerham nabij de bron van de rivier Darent, tevens de geboorteplaats van General Wolfe (1727-1759).

Donderdag 11 juli 2024
Onze laatste reisdag is aangebroken, maar niet zonder nog te genieten van een aantal bijzondere bezoeken. In Ramsgate zien we verschillende gebouwen van de beroemde neogotische architecten Augustus Welby Pugin en zijn zoon Edward Pugin. Vader Pugin was één van de architecten van het beroemde Britse parlementsgebouw met de bekende Big Ben. Voor zichzelf en zijn familie bouwde Pugin hier een woning, een kerk en een abdij, een bijzonder belangrijk ensemble in de neogotiek. Van hieruit is het een kleine twintig kilometer zuidwaarts naar Sandwich, ooit één van de Cinque Ports, maar nu ongeveer drie kilometer van de zee gelegen. We bekijken de belangrijkste bezienswaardigheden. De ferry en de bus brengen ons terug naar huis.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie