Tarieven:

  • 29,00 €
  • 26,00 €
  • 14,50 €
Inschrijven is niet mogelijk.

Op een toegankelijke, interactieve manier en via veel beeldmateriaal kom je al heel wat te weten over enkele wereldreligies. Welke rituelen en symbolen worden er gebruikt? Wat is de precieze betekenis van de religie en in welke culturen vinden we ze terug? Dit alles komt aan bod in deze introducerende cursus.

Je maakt kennis met de volgende 2 wereldreligies: Boeddhisme en Christendom

De wereld van de Boeddha:

Steeds meer westerlingen komen in contact met het boeddhisme, via reizen, door de werking van boeddhistische verenigingen in eigen land of via de media. Het blijft echter moeilijk een helder inzicht te verwerven in die wereld, onder meer door de complexe manier waarop eenheid en diversiteit van het boeddhisme met elkaar verweven zijn. De evolutie van de doctrine in India en haar verspreiding buiten India hebben tot het ontstaan van verschillende grote strekkingen en allerlei scholen geleid.

Welke zijn de grote strekkingen en hoe zijn ze ontstaan? Wat weten we over de basisideeën van de historische Boeddha? Hoe weerspiegelen die ideeën zich in het leven van leken en kloosterlingen? Waar eindigt de filosofie en begint de religie? Welke invloed oefent het boeddhisme uit op de maatschappij en de politiek in Azië? Wat heeft het boeddhisme te bieden aan Europeanen? Een korte leidraad door een labyrint!

Locatie / datum & uur

Brugge / Hof van Watervliet / Oude Burg 27
  • di, 21/04/2020: 10:00 - 12:30
  • di, 28/04/2020: 10:00 - 12:30
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie