Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52177098313_966d5fd7f5_o
52177344849_d57ace5b25_o

De geschiedenis is bevolkt met vrouwen die een machtige positie bekleedden in hun tijd. Niet altijd echter is het beeld dat ons doorheen de tijden bereikt heeft even positief. Ofwel werd hen eerzucht en machtswellust aangerekend, ofwel werden ze afgedaan als zachte, sensuele en eerder leeghoofdige wezens.

Keizerin Katharina de Grote heeft een sensationele reputatie: ze liet gouden paleizen bouwen, stimuleerde een rijk hofleven en bovendien schijnt ze er een extravagant seksleven op te hebben nagehouden. Maar achter al deze verhaaltjes schuilt een raspolitica die haar Rusland tot een grootmacht maakte en wiens buitenlandpolitiek tot op vandaag voelbaar is. Dit is het verhaal over een van geboorte Duitse prinses die als keizerin van Rusland haar stempel drukte op de cultuur én de politiek van haar land. 

Deze lezing maakt deel uit van de reeks 'Vrouwen en Macht' waarin we zes markante vrouwen uit verschillende tijdsperken, een open platform geven. We tonen hen als diplomates, krijgers, staatsvrouwen, minnaressen, moeders en bovenal kinderen van hun tijd. In de marge krijg je ook de verhalen van passie, bloed en intriges. Passeren de revue: Hatsjepsoet, Helena van Troje, Catharina de Grote, Livia, Maria van Hongarije en Madame de Pompadour.

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Je deelname wordt als goedkeuring gezien voor deze opname. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Jullie ervaringen
"Docent David Vergauwen is zeer gedreven, altijd boeiend en aangenaam om te volgen !"
– Danielle Vanhoffelen (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie