Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
26197228707_00c1f0acf3_o

Het is fijn vertoeven aan de Franse Côte d’Opale. Dat moeten ook de Romeinen gedacht hebben toen ze Boulogne-sur-Mer stichtten en ook de kartuizermonniken toen ze een kleine duizend jaar later even verderop een abdij bouwden. Dominique Dumon neemt je op deze daguitstap mee naar deze bijzondere plaatsen in Noord-Frankrijk. 

Je begint de dag in Boulogne, waar Dominique je meeneemt in de stadsgeschiedenis: het concept van de Romeinse en middeleeuwse vestingstad met het kasteel, de Notre-Dame, het belfort, de rechtbank met haar neoklassieke gevel, het stadhuis, het hotel Desandrouin in Louis XVI stijl en nog andere monumenten. Met een museumgids bezoek je de vaste collectie van het museum, gelegen in het kasteel. Ze bevat o.m. een Egyptische collectie bevat. ‘s Middags heb je ook tijd voor een vrije lunch in Boulogne. 

In de late namiddag brengt de bus je naar Neuville-sous-Montreuil waar je een bezoek brengt aan de in de 14de eeuw gestichte kartuizerabdij. Een lokale gids vertelt je meer over de woelige geschiedenis van de abdij en haar bewoners en over de recente restauraties.

OPSTAPPLAATSEN

  • 06:45 Antwerpen/Berchem: Borsbeekbrug
  • 07:15 Waasmunster: E17, afrit 13 in de rijrichting van het reisdoel
  • 07:45 Gent: Hoofdingang Dampoortstation (onder de luifel)
  • 08:30 Brugge: Parking Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat
  • 10:20 Aankomst
  • 18:00 Terugreis
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie