Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52144921812_4ca9cce7f8_o-5

"Dit is een cursus in samenwerking met CC Lommel. Via de inschrijvingslink kom je rechtstreeks op de detailpagina van deze activiteit bij de partner. Prijzen zijn door de partner bepaald."

Voortbouwend op de vroegmoderne denkers van de 17de eeuw, ontstond in de tweede helft van de 18de eeuw de Verlichting, een wijsgerige stroming die bekend staat omwille van haar hang naar redelijk denken. Maar zo eenvoudig was het niet want diverse filosofen legden hun eigen accenten, spraken elkaar zelfs tegen en creëerden zo gedachten die sporen nalieten in de politiek, wetenschap, recht, economie en cultuur.  

Kant was ongetwijfeld de meest beroemde verlichtingsfilosoof, niet in het minst omdat hij de naam Aufklärung bedacht, dat hij gebald samenvatte met de uitdrukking “Sapere aude”, of te wel: durf te denken. Want dat had de mens nodig, een portie lef om zich te bedienen van het eigen verstand.  

Onze hedendaagse denkcultuur is gegrondvest op de Verlichting. In deze cursus komen de belangrijkste verlichtingsdenkers aan bod, telkens historisch geschetst, met als spilfiguur Kant wiens wetenschapsfilosofie en ethisch denken uitvoerig zullen worden besproken. 

Wil je ook graag voor je eigen organisatie een Amarantactiviteit boeken? Een activiteit op maat laten maken voor je bedrijf of vereniging? Een online lezing aanvragen? Dat kan allemaal. Neem alvast een kijkje op onze pagina Op Maat, en geef ons een seintje als je graag meer informatie wenst! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie