Tarieven:

  • 24,00 €
  • 22,00 €
  • 5,00 € i

Amarant zet een filosofische boekenclub in de stijgers. Twee maal per jaar, tijdens de zomer en de kerstperiode, nodigen we jullie uit om samen met ons één boek te lezen en te bespreken.

Voor de zomer van 2022 grijpen we naar Juli Zeh (1974) en haar roman uit 2021 – Onder Buren.

Onder Buren gaat over onze vooroordelen, zwakheden en angsten, en bovenal over onze kracht die bovenkomt zodra we menselijkheid durven tonen.

“Dora verhuist met haar hondje naar het platteland, een klein dorp in niemandsland van Brandenberg. Tijdens de lockdown wil ze niet in de grote stad blijven. Ze zoekt ademruimte en een nieuwe omgeving.

Eenmaal daar wordt ze geplaagd door de vraag waarnaar ze eigenlijk op zoek is in deze tijdelijke leegte. Is het afstand van haar vriend Robert, die met zijn activisme steeds verder van haar af komt te staan? Of hoopt ze erachter te komen waarom de wereld zo verwarrend is geworden?

Terwijl Dora haar gedachten probeert te ordenen, ontmoet ze mensen die niet in een hokje passen en die al haar vastgeroeste ideeën op zijn kop zetten.”

Amarant lanceert deze zomerleesactie op 21 juni 2022 en nodigt je uit op 17 september voor een dagvullend programma. Gezamenlijke bespreking in afwisseling met korte filosofische duidingen door Jean-Pierre Vanhee.

boek : Juli Zeh – Onder Buren – 2021 is te vinden bij de betere boekhandel of je lokale bibliotheek.

Locatie / datum & uur

Gent / Amarant vzw / Zebrastraat 30/001
  • za, 17/09/2022: 10:00 - 16:30
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie