* Deze reis is nog in ontwikkeling – data onder voorbehoud Interesse?
Meld je aan en dan laten wij jou als eerste weten wanneer je kan inschrijven

Interesse

Fascinerende landschappen, eeuwenoude monumenten en een aangenaam klimaat. Dat is wat Jordanië zo aantrekkelijk maakt. De gastvrije bevolking van dit koninkrijk verwelkomt je dan ook met trots in het Midden-Oosten.

De uitvalsbasis op deze rondreis is de hoofdstad Amman. In deze bruisende en snel groeiende stad gaan oud-Romeinse en moderne architectuur hand in hand. Ook tref je er Byzantijnse kerkjes aan naast paleizen van de Omayyadendynastie uit de 7de en 8ste eeuw.

In een cirkel rond Amman ontdek je het rijke historische erfgoed van Jordanië dat eeuwenlang een smeltkroes van culturen en ideeën vormde door de belangrijke handelswegen die door het land liepen. Zo bezoek je Jerash (Gerasa), één van de best bewaarde Romeinse steden met het typische rechtlijnige stratenplan, een tempel gewijd aan Artemis en een bijzonder ovalen forum. Ook de byzantijnse en islamitische ruïnes van Umm el-Jamal staan op het programma en niet te missen is Qusair Amra, een woestijnkasteel van de Omayyadendynastie uit de 8ste eeuw, uniek omwille van haar bijzondere muurschilderingen van badende vrouwen. In Madaba en op de Neboberg komt de bijbel tot leven via tientallen prachtige kerkmozaïeken.

Langs de oude Koninklijke Weg gaat de reis verder naar het zuiden van Jordanië waar bezoeken aan de machtige 12de-eeuwse kruisvaardersburchten Kerak en Shobak je leiden tot aan het absolute hoogtepunt van de reis: Petra, de eeuwenoude rotsstad van de Nabateeërs. Je doorkruist twee dagen lang de volledige UNESCO Werelderfgoedsite en ervaart zo de bijzondere sfeer die er hangt.

De rondreis in Jordanië eindigt met een rondrit door het spectaculaire en filmische woestijnlandschap van de Wadi Rum – in de voetsporen van Lawrence of Arabia – en wat ontspannen flaneren langs de Rode Zee in Aqaba.

Vervoer

Vliegtuig

Reisgids

De reisgids wordt je voorafgaand aan de reis bezorgd.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Travel een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij Mapfre. Er zijn twee opties: de annulatieverzekering of de gecombineerde reis- en annulatieverzekering.

Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest.

De annulatieverzekering bedraagt 5% van de totale reissom.
De gecombineerde reis- en annulatieverzekering bedraagt 7% van de totale reissom.

Meer info vind je hier:

ANNULATIEVERZEKERING
= Annulering en Vakantieonderbreking Prestige bij Mapfre
= 5% van de totale reissom

Annulering tot € 20.000/pers.

 • Zeer compleet: meer dan 30 redenen om uw vertrek uit te stellen of te annuleren zijn gedekt
 • Hoogwaardige waarborg voor voorafbestaande ziekten
 • Verlies van of nieuw werk, zwangerschapscomplicaties, 2de zit, echtscheiding, enz.

Vakantieonderbreking tijdens uw verblijf tot € 20.000/pers.
Compensatie van de verloren vakantiedagen in geval van vervroegde terugkeer:

 • Overlijden van een ouder die in België bleef
 • Brand bij u thuis, enz.

REIS- EN ANNULATIEVERZEKERING
= Golden Travel Insurance Full Option bij Mapfre
= 7% van de totale reissom

Annulering en vakantieonderbreking: tot € 20.000/pers.
(zie hierboven)

Bijstand

 • Repatriëring, opsporings- en reddingkosten: onbeperkt
 • Medische kosten: tot € 2.000.000/pers.

Lichamelijke ongevallen:

 • Overlijden: € 25.000/pers.
 • Blijvende invaliditeit: € 25.000/pers.

Bagage: tot € 2.500/pers.
Vertraging: tot € 100/pers.
Home Assistance
Burgerlijke aansprakelijkheid – Privéleven

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie. Via het elektronisch inschrijfformulier kan je online inschrijven. Dit formulier wordt rechtstreeks naar de afdeling reizen van Amarant verzonden. Je krijgt een bevestiging van ontvangst.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: francisca@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Na je inschrijving stuurt De Buck Travel je een bestelbon in twee exemplaren. Je stuurt één exemplaar gedateerd en ondertekend terug en betaalt het voorschot op rekening BE75 7370 1444 4151 van De Buck Travel nv.
Let op: pas dan ben je definitief ingeschreven.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Travel de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Travel, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie