Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51142454848_84075e343a_o-1

Jean Nouvel (1945) is ongetwijfeld één van Frankrijks bekendste architecten met wereldwijde faam. De originele, futuristische en soms provocerende projecten van Nouvel – winnaar van de Pritzker Prize – sieren de skyline van wereldsteden in Europa, het Midden-Oosten, Azië, de VS en Australië. 

We verkennen de evolutie en continuïteit in het werk van de Franse architect die zich steeds als doel stelt om hedendaagse architectuur harmonieus in te passen in een specifieke stedelijke omgeving. Ateliers Jean Nouvel geldt als één van de grootste architectuur-concerns ter wereld. We nemen verschillende projecten onder de loep die balanceren tussen hedendaagse architectuur en urban design met een karakteristiek samenspel van transparantie, licht en schaduw. Denk aan Institut du Monde Arabe in Parijs, Torre Glòries in Barcelona, Louvre Abu Dhabi en National Museum of Qatar, Doha en One Central Park in Sydney.

Past het uur niet? Je kan de cursus ook overdag volgen!

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie