Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
42471269071_c1121a1a90_o

Het verhaal van Jean-Michel Basquiat (1960-1988) leest als een trein. Vanuit Brooklyn en Manhattan klom hij pijlsnel op van graffiti kid tot internationaal gevierd kunstenaar.

 

In amper één decennium bracht hij een oeuvre samen dat wild, explosief en kleurrijk is. Het exotisme van zijn werk en zijn heroïsche, nachtelijke allures boeiden het grotere publiek. De kunstwereld zag sterke banden met expressieve voorlopers als Dubuffet of Twombly, het ontstaan van Punk Art, de intrede van graffiti in kunst en vooral de geboorte van het Neo-Expressionisme.

 

Vaak onnauwkeurig beschreven als naïef of etnisch omdat hij de zoon van een Haïtiaanse vader en een Puerto Ricaanse moeder was, blijkt Basquiat 30 jaar na zijn dood nog steeds een bron van inspiratie voor velen. Zijn kunst is onherroepelijk verweven met een leven vol charisma en gedrevenheid, maar ook statements omtrent ras of talent en niet te vergeten zijn ondergang en Club 27.

 

Deze dagcursus zoomt in op de uitgesproken kunst en persoonlijkheid van Basquiat, zijn invloeden, stijlverbanden, netwerk en meer.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie