Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
26370293518_41662640b9_o

Deze uniek samengestelde reis brengt je naar Centraal-Japan voor een ontdekking van de cultuurhistorische bronnen van de Japanse identiteit. Je maakt kennis met een land waar het verleden alomtegenwoordig is en waar je met eigen ogen de toekomst ziet geboren worden in ondermeer de fascinerende metropool die Tokyo is. We reizen door de natuurgebieden van het historische binnenland, via Kamakura, Matsumoto en Takayama naar de bronnen van de Japanse cultuur, de indrukwekkende kunststeden Nara en Kyoto. Nara bezit grote tempelcomplexen waar we de oudste architectuur en kunst van het boeddhisme ontdekken. Shinto-heiligdommen introduceren ons in de vreemde wereld van de kami, de inlandse goden die de prehistorie vlot overleefden. Kyoto biedt ons meer dan duizend jaar geschiedenis. Naast schitterende klassieke tuinen en tempels verrijzen futuristische gebouwen.

We verlaten de klassieke paden en bezoeken ook een aantal locaties die minder voor de hand liggend zijn: Odaiba in Tokyo, het grootste museum van Japanse prentkunst in Matsumoto, het museum van Miho van de gerenommeerde architect Pei en de Byodo-in in Uji. De wonderen van de Japanse gastronomie maken het af.

Afstanden spelen geen rol in het land van de supersnelle shinkansen of hogesnelheidstrein waardoor we ook Hiroshima en Miyajima kunnen bezoeken.

De rijkdom van Japan ligt in zijn uitzonderlijk cultureel erfgoed en de bijzondere levenswijze van de Japanners, erfgenamen van een beschaving die ontstond uit de subtiele vereniging van inheemse tradities met elementen ingevoerd uit China en het Westen. Natuurpracht, historische cultuur, een unieke levensstijl en lekker eten maken van Japan een droombestemming. Laat je verrassen door dit fantastische land!

Reisprogramma
Zaterdag 13 oktober 2018
We vertrekken vanuit Gent en Antwerpen richting Amsterdam voor onze KLM-vlucht naar Tokyo.

Zondag 14 oktober 2018 (Tokyo)
We landen 's morgens in Tokyo. We checken in in het hotel en nemen rustig de tijd om kennis te maken met de omgeving. We wandelen samen door de bruisende wijk van Shinjuku. Een stevige nachtrust verdrijft de jetlag.

Maandag 15 oktober 2018 (Tokyo)
We brengen vandaag de dag door in Tokyo. De bus brengt ons naar het drukke Ameyoko in Ueno, waarna de kunstschatten van het Nationaal Museum een oase van rust bieden. Na de lunch maken we kennis met het verleden van de stad in het Edo Tokyo Museum, ondergebracht in een van de meest spectaculaire moderne bouwwerken van het land.

Dinsdag 16 oktober 2018 (Tokyo)
Deze morgen bezoeken we de boeddhistische Sensoji tempel in de oude volkswijk van Asakusa, omgeven door traditionele Japanse winkeltjes. We doorkruisen Tokyo naar de Harajuku en Omotesando, ook wel eens de Champs Elysées van Tokyo genoemd. Na de lunch wandelen we naar het Meiji-schrijn, het bekendste Shinto-heiligdom van de hoofdstad. We bezoeken ook het Nezu Museum dat naast een schitterende collectie ook een beroemde tuin omvat. We eindigen de namiddag met een prachtig panorama van Tokyo vanop de Metropolitan Government Building in Shinjuku. We spenderen de avond in het futuristische Odaiba in de Baai van Tokyo.

Woensdag 17 oktober 2018 (Tokyo - Kamakura - Matsumoto)
Onze rondreis start in Kamakura, ooit het centrum van de samoeraicultuur. Prachtige tempeldomeinen maken van het stadje een belevenis van formaat. De indrukwekkende Daibutsu (Grote Boeddha) is een absolute must. Dat is ook de nabijgelegen Hasedera, een heiligdom verbonden met Kukai, stichter van het esoterische Shingon-boeddhisme. Via het drukke Komachidori bereiken we Tsurugaoka Hachimangu, gewijd aan de Shinto-god van de krijgers. In de namiddag doorkruisen we het hartje van Honshu naar Matsumoto waar we zullen overnachten.

Donderdag 18 oktober 2018 (Matsumoto - Takayama)
De dag begint met een bezoek aan het kasteel van Matsumoto, één van de zeldzame originele kastelen uit het Japan van de 16de eeuw. In de verte stralen de Japanse Alpen. We ontdekken de wereld van de oude prentkunst in het Ukiyo-e Museum met één van de belangrijkste prentencollecties ter wereld. Na de lunch brengt een tocht door Centraal-Japan ons in ruim 2 uur naar Takayama, een uitzonderlijk bewaard stadje uit de Edo-periode waar we meteen naar Takayama Jinya trekken, het enige overheidsgebouw uit die tijd dat de geschiedenis overleefde. Een rustige wandeling voert ons langs oude winkels en sakebrouwerijen waar we traditionele specialiteiten kunnen proeven. We overnachten in Takayama.

Vrijdag 19 oktober 2018 (Takayama - Nara)
We brengen de voormiddag door in het oude Takayama, met de Kusakabe Mingeikan en het museum van de praalwagens. Na de lunch treinen we naar Kyoto vanwaar een bus ons naar Nara brengt waar we ook overnachten.

Zaterdag 20 oktober 2018 (Nara)
Nara was de eerste vaste hoofdstad van Japan en is nu een provinciestadje vol historische schatten. Het boeddhistische complex van de Todaiji uit de 8ste eeuw is het belangrijkste heiligdom van het land, met verschillende originele tempels. Een wandeling door een oude wijk brengt ons bij Kasuga Taisha, een alom gekende Shinto-tempel. Na de lunch gaat het verder naar het Nationaal Museum van Nara, met zijn unieke collectie oude boeddhistische kunst. Tot slot volgt een wandeling door het hertenpark naar de Kofukuji en zijn schatkamer.

Zondag 21 oktober 2018 (Nara - Uji - Miho Museum - Kyoto)
De Horyuji, op korte afstand van Nara, omvat enkele van de oudste houten gebouwen ter wereld en is een zeldzaam voorbeeld van de architectuur in de stijl van de Chinese Tangdynastie. Van daar brengt de bus ons naar Uji en de Byodo-in, nog een tempel in Chinese stijl, in een prachtig park. We sluiten de namiddag af met het Miho Museum, een schitterende collectie gehuisvest in een meesterwerk van moderne architectuur ontworpen door de wereldberoemde Amerikaans-Chinese architect I.M. Pei, bij ons gekend door de piramide van het Louvre. We overnachten in Kyoto.

Maandag 22 oktober 2018 (Kyoto)
Ons bezoek aan de oude keizerlijke hoofdstad start in het Nijo Kasteel, waarvan tuinen en gebouwen de pracht van de Momoyama-cultuur uitstralen. In de Ryoanji, een tempel van de Zen-school, bewonderen we de beroemdste steentuin van Japan. We vervolgen het pad van Zen met een bezoek aan de Kinkakuji, ook bekend als Het Gouden Paviljoen in de roman van Mishima. We sluiten de dag af in Kitano Tenmangu, een Shinto-heiligdom voor de god van literatuur en kalligrafie.

Dinsdag 23 oktober 2018 (Kyoto - Hiroshima - Miyajima - Kyoto)
We starten de dag met een rit op de Shinkansen, een netwerk van hogesnelheidslijnen waarop de beroemde kogeltrein rijdt. Deze hogesnelheidstrein brengt ons naar Hiroshima. Daar brengen we een bezoek aan het Peace Memorial Park en Museum. Beiden brengen het bombardement van 1945 in herinnering en zijn een must-see op een reis naar Japan. Na de lunch gaan we per ferry naar het eiland Miyajima voor een bezoek aan het Itsukushima-schrijn. De gebouwen zijn UNESCO Werelderfgoed. Op het einde van de dag keren we terug naar Kyoto.

Woensdag 24 oktober 2018 (Kyoto)
Met meer dan duizend originele beeldhouwwerken is de Sanjusangendo meer museum dan tempel. Vandaag gaan we ook naar de spectaculair gelegen Kiyomizudera, een boeddhistische tempel die met een Shinto-heiligdom verbonden is. Een wandeling door de wijk van de keramisten brengt ons naar het oude centrum van de stad. De wandeling gaat verder naar Nanzenji. Vandaar vertrekt het Pad van de filosoof. De namiddag in Kyoto is vrij.

Donderdag 25 oktober 2018 (Kyoto - Osaka - Amsterdam)
De bus brengt ons naar de zuidelijk gelegen luchthaven Kansai Kuko in Osaka. Vandaar vliegen we naar Amsterdam. Tegen de avond zijn we terug in België.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie