Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
49171830158_4271ba6079_o

Anderhalve eeuw nadat Japan zijn poorten opende voor de buitenwereld staat het land bij de wereldtop, niet alleen op economisch gebied maar ook in de wereld van kunst en cultuur. De Japanse prentkunst heeft de impressionisten sterk beïnvloed, de Japanse film is een must voor cinefielen, Japanse schrijvers zijn in alle talen vertaald, Japanse auto’s, technologische snufjes en zelfs gastronomie maken deel uit van onze dagelijkse werkelijkheid. De razendsnelle ontwikkeling van wetenschappelijke en artistieke creativiteit in het moderne Japan steunt op een eeuwenoude traditie waarvan de meeste Europeanen slechts een fragmentaire kennis bezitten. Stereotiepe misverstanden blijven de Japanse cultuur verkleuren.

We bieden inzicht in de historische ontwikkeling van de Japanse maatschappij en cultuur. Aan de hand van beeldmateriaal ontdekken we hoe verleden en toekomst hand in hand gaan in het moderne Japan, vooral in het dagelijks leven, in de religies, in de kunst en de architectuur.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken! 

 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie