Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
48827309941_a750c5a323_o

In 2020 wordt Jan van Eyck, wiens oeuvre als hét hoogtepunt van de laatmiddeleeuwse schilderkunst mag worden beschouwd, herdacht. Wereldwijd zijn er slechts een twintigtal werken van hem bewaard, waarvan een groot deel op de tentoonstelling in Gent te zien zal zijn. 

Van Eycks realisme lijkt ‘uit het niets’ te zijn op gedoken. Toch inspireerde hij zich op voorgangers in de schilder -én de beeldhouwkunst … Jan van Eyck was hofschilder van de kunstminnende hertog Filips de Goede. Rijke stedelingen uit Brugge en Gent spiegelden zich aan de pracht en praal van dat Bourgondische hof, en droegen aldus bij tot een gunstig artistiek klimaat en de hoge bloei van de luxe-industrie in Vlaanderen.

Aan de hand van zijn religieuze werken en portretten ‘waarin enkel de adem uitbreekt’ wordt er ingezoomd op zijn observatievermogen, wetenschappelijke kennis en verbluffende techniek om details, texturen, licht en schaduw weer te geven, en wordt hij vergeleken met zijn tijdgenoten in het buitenland. 

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie