* Deze reis is nog in ontwikkeling – data onder voorbehoud Interesse?
Meld je aan en dan laten wij jou als eerste weten wanneer je kan inschrijven

Interesse

Het moderne Israël is een fascinerende smeltkroes van verschillende culturen en tradities.

We starten onze rondreis in de eeuwenoude havenstad Jaffa met een mooi zicht op de moderne skyline van Tel Aviv. In de ‘Witte Stad’ maken we kennis met de prachtige Bauhaus-architectuur (UNESCO werelderfgoed), de moderne kunstscene en de overheerlijke Israëlische gastronomie.

Via de archeologische site van Caesarea verkennen we het Noorden van Israël. In Zichron Yaakov kan een wijndegustatie onder het goedziend oog van baron de Rotschild niet ontbreken. We reizen via Haifa en de kruisvaardersstad Akko naar Safed waar we ons onder dompelen in de Joodse mystiek of kabbala. In Jeruzalem bezoeken we de heiligste plaatsen voor joden, moslims en christenen: de Klaagmuur, de gouden Rotskoepel en de Heilige Grafkerk staan er zij aan zij. De imposante kunstcollectie van het Israël Museum, net als een aangrijpend bezoek aan het Yad Vashem-museum mogen we zeker niet missen. In Bethlehem hebben we zowel aandacht voor de christelijke tradities als de moderne realiteit van deze Palestijnse stad.

Een verfrissende stop aan de Dode Zee en de imposante citadel van Masada brengt ons tenslotte naar de zuidelijke Negev-woestijn. We worden ontvangen op een moderne kibboets en eindigen onze rondreis aan de Makhtesh Ramon, Israëls antwoord op de Grand Canyon.

Reis mee en laat je verrassen door het veelzijdige Israël!

Reisprogramma

Woensdag 7 april - Tel Aviv / Jaffa
Na aankomst in Tel Aviv trekken we onmiddellijk naar het kleinere broertje van de grote metropool aan de Middellandse Zee: Jaffa. Deze eeuwenoude havenstad biedt ons een prachtig zicht op de skyline van het moderne Tel Aviv, de ideale plaats dus om onze rondreis te starten. We verkennen de gezellige steegjes van Jaffa en genieten samen van ons welkomstdiner.

Donderdag 8 april - Tel Aviv
We maken kennis met het fascinerende Tel Aviv of ‘De Witte Stad’. Langs de bekende Rotschild Boulevard bewonderen we de vele prachtige voorbeelden van Bauhaus-architectuur (UNESCO Werelderfgoed) en de moderne kunstscene. Op de Karmelmarkt in de levendige Jemenitische wijk worden we ondergedompeld in de Israëlische gastronomie, een unieke ervaring voor alle foodies. De namiddag staat verder in het teken van moderne en hedendaage kunst met een bezoek aan het Habima Plein, het Tel Aviv Museum of Modern Art en de pittoreske wijken Neve Tsedek en Florentin.

Vrijdag 9 april - Tel Aviv / Casearea / Zichron Yaakov
We trekken naar het Noorden in de voetsporen van de Romeinen en de kruisvaarders. In Caesarea, ooit één van de belangrijkste Romeinse havensteden, bezoeken we de archeologische site en het amfitheater. Rond de middag arriveren we in Zichron Yaakov, een romantisch stadje dat onder baron de Rotschild is uitgegroeid tot een belangrijk centrum van Israëlische wijnproductie. Een heerlijke wijndegesustatie in de Carmel Winery kan hier niet ontbreken. We verdiepen ons ook in de geschiedenis van het moderne Israël en sluiten deze dag af in Haifa, aan de voet van de Karmelberg.

Zaterdag 10 april - Haifa / Akko
De trekpleisters van Haifa zijn ongetwijfeld de Hangende tuinen en het Baha’i heiligdgom dat zich omhoog slingert langs de Karmelberg. Het panoramisch zicht op de top is adembenemend. Vlakbij Haifa bezoeken we ook de eeuwenoude vestingstad Akko met haar kruisvaardersburcht, rijke islamtisiche geschiedenis en kleurrijke souk. ’s Avonds genieten we van de gezellige sfeer in de haven van Akko die bekend staat om haar overheerlijke visrestaurants.

Zondag 11 april - Safed - Meer van Galilea
We ronden onze kennismaking met het Noorden van Israël af temidden de groene bergen rond het meer van Galilea. Een bezoek aan het stadje Safed dompelt ons onder in de spirituele tradities van de joodse mystiek of Kabbala. In Tiberias treden we in de voetspoeren van de christelijke pelgrims tijdens een ontspannende boottocht op het meer van Galiliea. Onze rondrit brengt ons dan in de namiddag naar de ‘navel van de wereld’, Jeruzalem.

Maandag 12 april - Jeruzalem
We starten ons verblijf in Jeruzalem op de Olijfberg dat een prachtig zicht biedt op de oude ommuurde stad. De heiligste plaatsen voor joden, moslims en christenen staan hier zij aan zij: de Klaagmuur, de gouden Rotskoepel en de Heilige Grafkerk liggen op een steenworp verwijderd van elkaar. De imposante kunstcollectie van het Israël Museum – in het westelijke gedeelte van de stad – kunnen we zeker niet missen.

Dinsdag 13 april - Jeruzalem / Masada / Qumran
Vandaag brengen we een bezoek aan de imposante vestiging van Masada, het symbool van joods verzet tijdens de Romeinse overheersing. Vanuit Jeruzalem dalen we af naar de Dode Zee en bezoeken we Qumran waar de Dode Zeerollen zijn ontdekt. Het natuurpark Ein Gedi biedt iedereen de kans om te genieten van de groene natuurpracht in deze oase en een verfrissende duik te nemen in de Dode Zee.

Woensdag 14 april - Jeruzalem / Bethlehem
We starten de dag in Jeruzalem met een aangrijpend bezoek aan het Yad Vashemmuseum, ter nagedachtenis aan de 6 miljoen joodse slachtoffers van de Holocaust. Daarna staat een excursie gepland naar Bethlehem in de Palestijnse gebieden. Deze bijbelse stad is nog steeds een belangrijk christelijk pelgrimsoord. We hebben aandacht voor zowel de christelijke tradities als voor de moderne realiteit van deze stad.

Donderdag 15 april - Kibboets Revivim / Makhtesh Ramon
In het midden van de ruige Negev-woestijn in Zuid-Israël brengen we een bezoek aan een typisch Israëlische kibboets. We komen meer te weten over het ontstaan van de kibboets , de geschiedenis en het alledaagse leven van moderne kibboetsleden. Na onze ontmoeting met enkele kibboetsbewoners, schuiven we bij hen aan tafel aan voor de lunch. We eindigen onze reis aan de Makhtesh Ramon, Israëls adembenemend antwoord op de Grand Canyon in het midden van de woestijn.

Vrijdag 16 april - Tel Aviv
Op deze laatste dag in Tel Aviv is er een optionele thematische wandeling voorzien en genieten we nog even van de Witte Stad voor de terugvlucht naar Brussel.

Vervoer

Vliegtuig

Accommodatie

Hotel Rothschild 65**** (Tel Aviv)
https://www.atlas.co.il/65-hotel-tel-aviv

Hotel Golden Crown**** (Haifa)
https://english.goldencrown.co.il/golden-crown-haifa-hotel

Hotel Lady Stern**** (Jeruzalem)
https://lady-stern.thejerusalemhotels.com/en/

We verblijven in deze of gelijkwaardige hotels.

Reisdocumenten

Paspoort geldig ten minste 6 maanden vanaf de datum van terugkeer.

Reisgids

De reisgids wordt je voor afreis bezorgd.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Travel een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 3,75% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 5,6% van de totale reissom.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Travel (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 3,75% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 5,6% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie. Via het elektronisch inschrijfformulier kan je online inschrijven. Dit formulier wordt rechtstreeks naar de afdeling reizen van Amarant verzonden. Je krijgt een bevestiging van ontvangst.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: francisca@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Na je inschrijving stuurt De Buck Travel je een bestelbon in twee exemplaren. Je stuurt één exemplaar gedateerd en ondertekend terug en betaalt het voorschot op rekening BE33 4457 6054 6146 van De Buck Travel nv.
Let op: pas dan ben je definitief ingeschreven.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Travel de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Travel, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie