Tarieven:

 • 890,00 €

Bij de naam Verdun denkt iedereen spontaan aan oorlogsgeweld en militaire begraafplaatsen. Toch verdient de Franse Maasstreek een ereplaats in de kunstgeschiedenis, en wel door het ontroerende beeldhouwwerk van Ligier Richier. De Michelangelo van het Noorden werd geboren rond 1500 in het abdijstadje Saint-Mihiel. Zijn vaak levensgrote beelden en beeldengroepen, zowel in hout als in steen, bevinden zich op vele plaatsen in de ruime omgeving. Op een ensemble als de Graflegging of de Bezwijming van Maria raak je niet uitgekeken. Bovendien ontdekken we ook heel wat mooi bewaarde renaissance-stadjes zoals Bar-le-Duc of pittoreske dorpjes zoals Mont-devant-Sassey of Hattonchâtel.

Reisprogramma

Donderdag 7 september 2023
Op de heenreis houden we halt in Rocroi, waar we de gaaf bewaarde vesting bewandelen. Vervolgens bezoeken we de dubbelstad Charleville-Mézières: de elegante Place Ducale in Charleville en de laatgotische hoofdkerk van Mézières met een indrukwekkend ensemble moderne glasramen.
Na de vrije lunch gaat het langs de Maas stroomopwaarts naar Mouzon, gedomineerd door de mooie vroeggotische abdijkerk. Hier is uitzonderlijk het triforium toegankelijk. Heel pittoresk is het dorpje Mont-devant-Sassey met eveneens een juweeltje van een vroeggotische kerk. Na onze check-in genieten we van een gezamenlijk diner.

Vrijdag 8 september 2023
Na het ontbijt vertrekken we richting Bar-le-Duc. We houden eerst even halt in het abdijstadje Saint-Mihiel waar de kerken de emotioneel meest ontroerende beelden van Richier bewaren. Bar-le-Duc, de hoofdplaats van het departement, is een rustig stadje met een belangrijk Renaissance-patrimonium, zowel in de beneden- als in de bovenstad. De St-Etiennekerk bezit het beroemdste werk van Ligier Richier: een ongewoon funerair monument voor de prins van Oranje, gesneuveld in 1544.
Nadien maken we een korte stop op de Butte de Montsec, waar een pompeus monument herinnert aan de beslissende Amerikaanse inbreng in 1918. De plek biedt een groots panorama op het typische cuesta-landschap van de Côtes de Meuse. We lunchen samen.
Op de cuesta-rand ligt het aantrekkelijke dorp Hattonchâtel gebouwd in de schaduw van het kasteel dat de bisschoppen van Verdun als zomerresidentie gebruikten. De parochiekerk herbergt opnieuw een werk van onze geliefde beeldhouwer.

Zaterdag 9 september 2023
De ochtend is gewijd aan Verdun. Het stadje bezit een aantrekkelijk historisch centrum rond de romaans-gotische kathedraal. We bezoeken het Musée de la Princerie, geïnstalleerd in een 16de-eeuws herenhuis. Met provinciale charme wordt een mooie collectie kunstvoorwerpen getoond uit alle tijden. Daarna gaat het verder naar Bezonvaux, waar we een wandeling maken doorheen de ruïnes van dit dorpje die tenvolle de absurditeit van de oorlog illustreren. Voor de middag houden we ook nog even halt in Etain, waar de kerk een Pietà van Richier bezit. Na de gezamenlijke lunch in Marville bezoeken we dit renaissancestadje inclusief de kerkhofkapel met een Christus op de koude steen, door sommigen ook aan Richier toegeschreven. Op onze terugweg naar België bezoeken we indien de tijd het toelaat ook nog het dorpje Avioth dat kan pronken met een indrukwekkende gotische bedevaartkerk.

Prijs

Tarieven:

 • 890,00 €

Voorschot

 • 380,00 €
 • Inclusief: reis met comfortabele autocar, verblijf op basis van kamer met ontbijt, gezamenlijk diner op 7/9, gezamenlijke lunch op 8/9 en 9/9, toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, citytaksen, gebruik van headsets, begeleiding door Stefan Van Camp, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijden, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 199,00 € i
 • 37,83 € i
 • 55,63 € i
 • 46,28 € i
 • 68,06 € i

Vervoer

Bus

Heenreis
06:45 uur: Gent - Dampoortstation, busparking
08:00 uur: Antwerpen - op Borsbeekbrug aan Berchem-station
09:00 uur: Brussel - Esso tankstation, Vierarmen, Mechelsesteenweg 453, Kraainem

Terugreis
20:00 uur: Brussel
21:00 uur: Antwerpen
21:45 uur: Gent

Accommodatie

Les Jardins Du Mess **** (2n)
https://lesjardinsdumess.fr/

We verblijven in dit of een gelijkwaardig hotel

Reisdocumenten

Identiteitskaart.

We raden je ten stelligste aan om volledig gevaccineerd te zijn tegen covid-19, omwille van het welzijn van de groep waarin elke deelnemer verantwoordelijkheid draagt. Maatregelen kunnen veranderen i.k.v. de algemene gezondheidscontext. We informeren je bij wijzigingen.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd, resp. 5,75% van de totale reissom voor annulatieverzekeringen en 7,75% van de totale reissom voor vakantiepakketten.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie