Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
26197229027_e7a2b74713_o

Het toonbeeld van weelde vind je ontegensprekelijk terug in het Franse hofleven van de 18de eeuw. Het ideaal van prachtige kastelen met weelderige kasteelparken vond navolging in heel Europa. Joris Capenberghs laat je op deze dag kennismaken met twee mooie Belgische voorbeelden. 

In de voormiddag bezoek je met een lokale gids het kasteel van Beloeil dat ook wel het Belgische Versailles wordt genoemd. Al eeuwenlang is dit kasteel de hoofdresidentie van de adellijke familie de Ligne. Joris neemt je mee in de voetsporen van de 18de-eeuwse Prince de Ligne en vertelt zijn verhaal tijdens een wandeling in de mooie kasteeltuin. Als tijdgenoot van Rousseau, Voltaire, Goethe, Mozart, Madame de Staël en Casanova was de Prince de Ligne in meer dan één opzicht ‘de belichaming van de eeuw van de Verlichting’. 

Nadien brengt de bus je verder naar Attre voor een uitgebreide lunch in het authentieke restaurant Le Vieux Chaudron, waar de tijd lijkt stil te staan. Nadien volgt een bezoek aan het kasteel van Attre waarvan de inrichting en het meubilair nog ongerept zijn. Joris neemt je op sleeptouw in het uitzonderlijk goed bewaarde landschapspark met vele follies. Het belooft een dag flaneren in stijl te worden, met flarden literatuur en muziek uit het rijke archief van de Prince de Ligne.

OPSTAPPLAATSEN

  • 07:30 Antwerpen/Berchem: Borsbeekbrug
  • 08:00 Waasmunster: E17, afrit 13 in de rijrichting van het reisdoel
  • 08:30 Gent: Hoofdingang Dampoortstation (onder de luifel)
  • 10:15 Aankomst
  • 17:15 Terugreis
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie