Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51207051584_ee28806156_o

Antwerpenaar Wim Henderickx kan met gemak een van onze voornaamste vaderlandse klassieke componisten genoemd worden. Hij is de huiscomponist van Antwerp Symphony Orchestra en ook in het buitenland wordt zijn werk gretig gespeeld. Zijn muziek is origineel en toegankelijk en kenmerkt zich onder meer door de incorporatie van niet-westerse elementen. Deze duiken ook op in zijn partituur voor ‘De bekeerlinge’.

Wim Henderickx zelf maakt samen met David Vergauwen een wandeling doorheen zijn oeuvre en geeft aan de hand van een aantal uitgelezen voorbeeld een inzicht in zijn manier van werken. Er wordt gesproken over zijn stijl en inspiratie, over Vlaamse voorbeelden en niet-Westerse filosofieën.

Dit gesprek maakt deel uit van een vierdelige reeks gemaakt naar aanleiding van de opera ‘De bekeerlinge’ van Wim Henderickx gebaseerd op de succesroman van Stefan Hertmans en met een scenografie van Hans Op de Beeck, die binnenkort bij Opera Ballet Vlaanderen in productie gaat. 

Je kan afzonderlijk inschrijven voor deze lezing, of inschrijven voor de vierdelige reeks aan voordeeltarief.

Complementair aan dit programma biedt Opera Ballet Vlaanderen een operabrunch aan waarin specifiek op hun nieuwe productie 'De bekeerlinge' wordt ingegaan.

Dit is een online sessie via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie