Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52393073725_fe71c82476_o

Dit najaar stellen we gedurende zes sessies belangrijke figuren uit het Duitse idealisme voor. Zo besteden we aandacht aan de vernieuwende, ‘kritische’ filosofie van Immanuel Kant, aan zijn praktische filosofie, zijn godsdienstfilosofie en zijn natuurfilosofie. Daarna komt het vrijheidsdenken van figuren als Fichte en Schelling aan bod. Tot slot gaat bijzonder veel aandacht naar diverse facetten van het idealistische denken van Hegel.

Iedere sessie wordt opgebouwd volgens een vaste structuur: een theoretische uiteenzetting, vraaggesprek met toelichtingen en instructies bij de modulair ingedeelde syllabus.

Wijsgerige voorkennis is strikt genomen niet nodig. Ook wie de vorige reeksen niet heeft gevolgd, kan aansluiten.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen voor de start van de lezing, krijg je via mail een link toegestuurd om deel te nemen. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessie gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie