Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51583883761_bac7d7639d_o
51583053257_850f81b447_o

Dit deel loopt over verschillende jaren, en de bedoeling is via een historische en systematische inleiding een breed zicht te bieden op de ingewikkelde, maar fascinerende rol van wijsbegeerte vandaag.

We behandelen enkele grote figuren uit de zeer belangrijke 17e eeuw en uit het begin van de 18e eeuw. Het gaat om filosofen als René Descartes, Benedictus de Spinoza, Gottfried Wilhelm Leibniz, Francis Bacon, Thomas Hobbes, John Locke en David Hume. De cyclus besluit met een sessie over de Verlichting.

Iedere sessie is opgebouwd volgens een vaste structuur: een theoretische uiteenzetting, vraaggesprek met toelichtingen, instructies bij de modulair opgebouwde syllabus.

Wijsgerige voorkennis is strikt genomen niet nodig. Ook wie het vorige deel niet heeft gevolgd, kan aansluiten.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen voor de start van de lezing, krijg je via mail een link toegestuurd om deel te nemen. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessie gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Past dit moment niet? Neem dan een kijkje op onze agenda om te zien waar en wanneer deze activiteit nog plaatsvindt!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie