Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50093607582_322db10b4a_o

Met deze cursusreeks willen we je via een historische en systematische inleiding een breed zicht bieden op de rol van wijsbegeerte vandaag.

In de herfst 2020 werd gedurende zes zaterdagvoormiddagen aandacht besteed aan de oudste bronnen van wijsbegeerte in het Westen.

In deel 2 komen Plato en Aristoteles, de grote Griekse systeembouwers, aan bod. Vervolgens maak je kennis met de filosofische wijsheidstradities (Stoa en epicuristen) en de laat-klassieke en middeleeuwse spanning tussen geloof en rede (Augustinus, Anselmus van Canterbury en anderen).

Iedere sessie wordt opgebouwd volgens een vaste structuur: met name een theoretische uiteenzetting, gevolgd door een vraaggesprek met toelichtingen. Je kan gerust aansluiten bij deel 2 ook als je het eerste deel niet gevolgd hebt.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie