Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
47993781436_85463048b7_o-1

Gedurende zes sessies wordt aandacht besteed aan filosofen en wijsgerige stromingen die in grote mate de fascinerende kenmerken van de eerste helft van de 20ste eeuw weerspiegelen.

Meer in het bijzonder komen aan bod: het metafysische denken van Henri Bergson, het pragmatisme van Charles Sanders Peirce, het denken over psychologie van William James en John Dewey, de hedendaagse logische benaderingen van Gottlob Frege, David Hilbert en Bertrand Russell, het kosmologische denken en de procesfilosofie van Alfred North Whitehead, het fenomenologische denken van Edmund Husserl en de filosofie van Ludwig Wittgenstein. 

Programmaschets

1.     Metafysica als intuïtie.

2.     Het Amerikaanse pragmatisme.

3.     Uitdagingen van de wiskunde I: onderzoek naar grondslagen.

4.     Uitdagingen van de wiskunde II: het procesdenken.

5.     Fenomenologie.

6.     Filosofie in Wenen.

 

De cursus richt zich in eerste instantie tot cursisten die reeds enigermate vertrouwd zijn met de geschiedenis van de filosofie, maar ook debutanten kunnen aansluiten.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie