Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
47993781436_85463048b7_o

Deze cursusreeks loopt over verschillende academiejaren en nam een aanvang eind 2013. Bedoeling is via een historische en systematische inleiding de cursist een breed zicht te bieden op de ingewikkelde, maar tevens fascinerende rol van de wijsbegeerte vandaag.

Gedurende zes sessies wordt aandacht besteed aan filosofen en wijsgerige stromingen die in grote mate de merkwaardige kenmerken van de eerste helft van de 20ste eeuw weerspiegelen. Meer in het bijzonder komen aan bod: het metafysische denken van Henri Bergson, het pragmatisme van Charles Sanders Peirce, het denken over psychologie van William James en John Dewey, de hedendaagse logische benaderingen van Gottlob Frege, David Hilbert en Bertrand Russell, het kosmologische denken en de procesfilosofie van Alfred North Whitehead, het fenomenologische denken van Edmund Husserl en de filosofie van Ludwig Wittgenstein.

De cursus richt zich in eerste instantie tot cursisten die reeds enigermate vertrouwd zijn met de geschiedenis van de filosofie, maar ook debutanten kunnen aansluiten.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie