Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
40003997255_08586d4f5d_o

Naast de beroemde verzamelingen van Berlijn en München kan Duitsland prat gaan op nog verschillende andere belangrijke en omvangrijke collecties Egyptische kunst. Hamm bezit een modern museum waar ondermeer de verzameling van de antiekhandelaar Gustave Lübke is ondergebracht. Hier houden we halt voor de tijdelijke tentoonstelling Mummies.

In Hannover herbergt het Kestner Museum een grote verzameling oudheden van zowel Egyptische, Griekse als Romeinse oorsprong. Verder bestaat de collectie ook uit een hele reeks interessante objecten, van middeleeuwen tot recentere tijden. Eén van de topstukken uit de Egyptische afdeling is een buste van Echnaton. De Egyptische verzameling van het leuke stadje Hildesheim danken we aan koopman Wilhelm Pelizaeus die al in 1911 een machtige Egyptische collectie verzamelde. Een van de meesterwerken is het levensgrote zitbeeld van Hemioenoe. 

Reisprogramma
Vrijdag 6 april 2018
Hamm is de eerste halte op onze reis. Hier genieten we van een vrije lunch en een fijne wandeling door het stadje. We bezoeken er ook het Gustav-Lübkemuseum, waar een kleine Egyptische collectie aangevuld wordt met tal van interessante voorwerpen. Bovendien loopt er een tijdelijke tentoonstelling over mummies. We rijden verder naar Hildesheim waar we samen dineren en de komende twee nachten zullen verblijven.

Zaterdag 7 april 2018
Na het ontbijt rijden wij naar het vlakbij gelegen slot Marienburg. Dit kasteel behoort tot de belangrijkste neogotische paleizen van de 19de eeuw. Het werd gebouwd in opdracht van Georg V voor zijn echtgenote koningin Marie. Daarna gaat het verder naar Hannover. We verkennen de stad te voet en passeren ondermeer de woning van filosoof Leibnitz, het stadhuis in secessionstijl en het monumentale Anzeigergebouw. In het Kestnermuseum bezoeken we de Egyptische afdeling, maar ook de Oudheden zijn er goed vertegenwoordigd. Op het einde van de dag keren we terug naar Hildesheim.

Maandag 2 april 2018
Na het ontbijt brengen wij een bezoek aan het archeologisch Römer-Pelizaeusmuseum, gekend om ondermeer zijn Egyptische collectie. Na de rondleiding in deze afdeling is er nog vrije tijd om de rest van de collectie te bekijken, die meer dan de moeite waard is, of om wat door de stad te wandelen. In de vroege namiddag keren wij huiswaarts.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie