Blijf op de hoogte
53313434399_21400d9809_o
53313321408_887631d077_o
53313550045_6a72c1bccb_o

De vijftiende eeuw of il Quattrocento staat bekend als de vroeg renaissance. Firenze wordt “de wieg van de renaissance” en een hele reeks zeer getalenteerde kunstenaars vernieuwen de kunsten zich inspirerend op de antieke oudheid. We zien het ontstaan van een nieuwe schilderkunst met Masaccio die verder evolueert in het werk van Fra Angelico, Fra Filippo Lippi, Paolo Uccello en Andrea del Castagno. In de tweede helft van de eeuw krijgen we tijdens het bewind van Lorenzo il Magnifico een hoogtepunt in het werk van o.a. Botticelli en Ghirlandaio.

Ook elders in Italië zien we vernieuwingen in de schilderkunst van Siena, in Venetië met de familie Bellini en in het werk van Perugino en Mantegna. Veel aandacht gaat naar Piero della Francesca, een van de grootste schilders uit de vroeg renaissance.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de les (kijk zeker in je spamfolder mocht je die niet ontvangen!). Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan kan je steeds dezelfde link gebruiken. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie