Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51310376342_50c3d364f5_o
51310373847_2a7f30d48b_o
51312115685_4901fff79d_o
51311120916_f19c13acd1_o
51311316213_96e67bded0_o
51306727903_c3db1e986f_o

Nadat Napoleon III (1808 – 1873) aan de macht kwam, werd het centrum van de Franse hoofdstad volledig heraangelegd en voorzien van statige boulevards en grandioze gebouwen. Parijs zou het centrum van de wereld worden voor de kunsten. Zowat alles 'ismen' werden toen bedacht, bij wijze van spreken. De Parijse kunstscène was één groot, boeiend laboratorium. 

Op deze vierdaagse verkennen we Parijs als de de wereld van Napoleon III, maar ook als de stad van Marcel Proust. Op onze wandelingen ontdekken we de woonhuizen, de cafés en restaurants van menig kunstenaars in die beroemde Franse 'belle époque'. We ontdekken de wereld van de courtisanes, van de literaire salons en de ateliers van beeldhouwers en schilders. Sommige kunstenaars hebben hun laatste rustplaats gevonden op het kerkhof van Montparnasse, dus ook daar nemen we zeker een kijkje.

Reisprogramma
Donderdag 2 december 2021
Na aankomst in ons hotel in Parijs en een gezamenlijke lunch, begint ons bezoek aan het Musée d’Orsay. Peter De Smet spitst zijn rondleiding toe op het symbolisme en decadentisme.

Vrijdag 3 december 2021
Vandaag bezoeken we het rijk gestoffeerde atelier en museum van Antoine Bourdelle. Naast zijn eigen oeuvre is er ook een erg interessante kleine verzameling Egyptische en Griekse kunst. Daarna nemen we een kijkje in het atelier van de symbolist Eugène Carrière.
Op de begraafplaats van Montparnasse gaan we op zoek naar de laatste rustplaats van bekende en minder bekende personaliteiten zoals ondermeer Charles Baudelaire, Marguerite Duras, César Franck, Alexandre Guilmant, Clarka Haskil, Guy de Maupassant en Frédéric Auguste Bartholdi. In de namiddag bekijken we de belangrijkste kunstvoorwerpen van de vaste collectie van het Petit Palais. De verzamelingen zijn bijzonder divers en gaan van de klassieke oudheid tot in de twintigste eeuw.

Zaterdag 4 december 2021
Het beroemde Parijse Panthéon herbergt wandschilderingen en mozaïeken van onder ander Hébert en Puvis de Chavannes. In de namiddag bekijken we de belangrijkste kunstvoorwerpen van de vaste collectie van het Petit Palais. De verzamelingen zijn bijzonder divers en gaan van de klassieke oudheid tot in de twintigste eeuw. In de namiddag voorzien we vrije tijd, die je zelf kan invullen.

Zondag 5 december 2021
We wijden deze dag aan het quartier La Nouvelle-Athènes.
Hier woonden in de negentiende eeuw beroemde schrijvers en kunstenaars. Denken we maar aan Ary Scheffer, Eugène Delacroix, Gustave Moreau, Théodore Chassériau, George Sand, Alexandre Dumas, Frédéric Chopin, Victor Hugo, Théodore Géricault, Pissarro, Claude Monet, Paul Gauguin, Horace Vernet en Paul Delaroche.
Een wandeling door deze buurt opent je ogen voor wat bijzondere architectuur. We nemen ook de tijd voor een bezoek aan het Musée Carnavalet, recent opnieuw open voor het publiek naar 4 jaar renovatie, en aan het Musée de la Vie Romantique. 's Avonds keren we tegen de avond huiswaarts.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie