Tarieven:

 • 1.295,00 €

Deze unieke reis naar Parijs staat volledig in het teken van de Franse toparchitect Jean Nouvel. Zijn originele en soms provocerende projecten hebben impuls gegeven aan een creatieve dynamiek met focus op nieuwe architectuur én met respect voor het rijke verleden van de stad.

We maken kennis met de meest vermaarde realisaties van Nouvel die thuis horen in de categorie ‘spektakelarchitectuur’: het Institut du Monde Arabe, het Musée du Quai Branly – Jacques Chirac en de Fondation Cartier pour l’art contemporain. Deze grootschalige projecten passen harmonieus in de stedelijke omgeving van Parijs en balanceren tussen hedendaagse architectuur en urban design.

We kijken ook verder dan deze prestigeprojecten tijdens verschillende architectuurwandelingen en bezoeken aan verrassende musea met fijne collecties. Denken we bijvoorbeeld aan de Pinault-Collectie in de Bourse de Commerce.

Naast de onderdompeling in de realisaties van Jean Nouvel, maken we natuurlijk ook tijd om volop van Parijs te genieten op cultureel en gastronomisch vlak.

Reisprogramma

Donderdag 18 mei 2023
Na onze check-in in het hotel, begeven we ons naar ‘Les Ombres’, een schitterend restaurant op de site van Musée du Quai Branly-Jacques Chirac, gelegen in de schaduw van de Eiffeltoren. Dit museum werd in 2006 geopend door de toenmalige president, als duurzaam cultureel icoon. We maken onmiddellijk kennis met een prachtige creatie van Jean Nouvel in het hart van Parijs. De controversiële architect werd aanvankelijk beschouwd als het enfant terrible van de Franse hoofdstad, maar zijn moderne creaties worden nu alom geprezen in binnen-en buitenland. De buitenzijde van één muur van het museum is volledig bedekt met planten om het unieke en natuurlijke karakter van dit groots museum te benadrukken. De etnografische collectie van het museum omvat stukken uit alle continenten en is opgedeeld volgens een geografische indeling.

Vrijdag 19 mei 2023
We starten onze dag in de Pinault-collectie in het gebouw van de Bourse de Commerce (2020), één van de meest recente culturele aanwinsten van Parijs. Het historisch gebouw werd volledig gerenoveerd onder impuls van een collega-rivaal van Jean Nouvel, Tadao Ando. De combinatie van dit architecturale hoogstandje met een unieke blik op privé-collectie van kunstverzamelaar François Pinault wekt ook bij Parijzenaars hoge verwachtingen. We verkennen deze prestigieuze locatie en maken kennis met de uitgebreide collectie kunstwerken uit de 20ste en 21ste eeuw.
Eén van de eerste grote realisaties van architect Jean Nouvel in Parijs in ongetwijfeld het Institut du Monde Arabe (1987). Het vermaarde cultuurinstituut behoort tot de meest indrukwekkende moderne gebouwen in de stad. De façade is een architecturaal pareltje en verwijst naar de typische mashrabiya of patronen uit de islamitische architectuur. Het zonlicht op de façade creëert een uniek spel van licht en transparantie. Het instituut wil de culturele banden tussen Frankrijk en de Arabische wereld aanhalen. De permanente collectie kent een brede waaier aan islamitische, moderne en hedendaagse kunst. Het dakterras biedt een prachtig panoramisch zicht over Parijs in de nabijheid van het Île Saint-Louis en het Île de la Cité.

Zaterdag 20 mei 2023
We genieten van een architectuurwandeling in de buurt van Les Halles, met bijzondere aandacht voor de impact van diverse architecten: vanronkende namen uit de 19de eeuw zoals Georges-Eugène Haussman en Victor Baltard tot staaltjes van moderne architectuur. Bijzondere aandacht gaat uit naar de recente uitbreiding van het Forum des Halles en de overkoepeling ‘Canopée’ van Patrick Berger en Jacques Anziutti. Daarna wandelen we verder naar de Fondation Cartier pour l’art contemporain (1994). Die bevindt zich in een hypermoderne glazen kubus, omringd door mooie tuinen. Jean Nouvel heeft het nieuwe gebouw van deze Fondation speciaal ontworpen voor Jacques Cartier. Naast het indrukwekkende gebouw, verkennen we de uitgebreide tentoonstellingsruimte met focus op hedendaagse kunst waaronder fotografie, design en beeldhouwkunst.
In de namiddag is er vrije tijd voorzien.

Zondag 21 mei 2023
Op deze laatste dag starten we met een bezoek aan de Philharmonie de Paris. Deze ‘nieuwe’ Philharmonie van Parijs is één van de recentere en ook controversiële pronkstukken van Jean Nouvel, gelegen in het Parc de La Villette (19e arr.), naast de Cité de la Musique. We genieten verder van een architectuurwandeling, deze keer in de buurt van het Louvre. In de schaduw van de beroemde piramide van het Louvre, bekijken we het klassieke 1ste arrondissement van Parijs door een moderne bril: van de transformatie van La Poste du Louvre tot de 16-jaar durende renovatie van het iconische warenhuis La Samaritaine. Dit historisch pareltje in art-decostijl is één van de meest gereputeerde grootwarenhuizen van Parijs sinds 1869. Na vele jaren van verbouwing en renovatie, kunnen architectuurliefhebbers, toeristen en foodies sinds 2021 opnieuw het unieke interieur bewonderen met de hangende galerijen, met een prachtig uitzicht op Parijs vanuit het restaurant op de bovenste verdieping. In de late namiddag vertrekken we richting hotel voor de check-out en reizen we terug naar Brussel.

Prijs

Tarieven:

 • 1.295,00 €

Voorschot

 • 600,00 €
 • Inclusief: reis per trein, verblijf op basis van kamer met ontbijt in Mercure Paris Opéra Louvre****, gezamenlijke lunch op 18/5 en 19/5; toegang tot de geprogrammeerde musea, gebruik van headsets, begeleiding door Tom Bruyer, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij gezamenlijke lunches, annulatieverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 349,00 € i
 • 55,04 € i
 • 80,94 € i
 • 69,87 € i
 • 102,75 € i

Vervoer

Trein

Donderdag18/05
Brussel Zuid – Paris Nord 10u13 –11u35

Zondag21/05
Paris Nord – Brussel Zuid 18u25 –19u47

Accommodatie

Mercure Paris Opéra Louvre****
https://all.accor.com/hotel/1614/index.nl.shtml

We verblijven in dit of een gelijkwaardig hotel.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

We raden je ten stelligste aan om volledig gevaccineerd te zijn tegen covid-19, omwille van het welzijn van de groep waarin elke deelnemer verantwoordelijkheid draagt. Maatregelen kunnen veranderen i.k.v. de algemene gezondheidscontext. We informeren je bij wijzigingen.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Travel een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Travel (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie. Via het elektronisch inschrijfformulier kan je online inschrijven. Dit formulier wordt rechtstreeks naar de afdeling reizen van Amarant verzonden. Je krijgt een bevestiging van ontvangst.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: francisca@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Na je inschrijving stuurt De Buck Travel je een bestelbon in twee exemplaren. Je stuurt één exemplaar gedateerd en ondertekend terug en betaalt het voorschot op rekening BE33 4457 6054 6146 van De Buck Travel nv.
Let op: pas dan ben je definitief ingeschreven.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Travel de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Travel, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie