Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Israël is een fascinerende smeltkroes van verschillende volkeren die elk hun stempel op de regio hebben gedrukt. In deze cursus focussen we ons op de recente geschiedenis en rijke cultuur van het moderne Israël.

We starten in Tel Aviv. Deze moderne metropool aan de Middellandse Zee wordt ook wel de ‘Witte Stad’ genoemd. We verkennen Rotschild Boulevard, geflankeerd door prachtige voorbeelden van Bauhaus-architectuur en kunstgalerijen, tot aan het Habima Nationaal Theater.

Jaffa, het kleine broertje van Tel Aviv, geldt dan weer als één van de oudste vissershavens ter wereld met een unieke christelijke en islamitische erfenis.

Jeruzalem, de heilige stad voor elk van de drie monotheïstische godsdiensten, kan uiteraard niet ontbreken in onze rondreis. In deze stad is elke steen doordrongen van religie en traditie: de Klaagmuur, de Rotskoepel en de Heilig Grafkerk staan er zij aan zij.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken! 

 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie