Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
43153007960_fa683f496a_o-1

Reeds vanaf 3000 v. Chr. vertellen Egyptische hiëroglyfen over Nubië, een machtig land gelegen tussen de eerste en zesde Nijlcataract. Wat ooit één van de meest fascinerende streken van oostelijk Afrika was, is nu voor een groot deel verzwolgen door het Nassermeer. Met de bouw van een nieuwe dam in Soedan dreigt nog meer van dit eens zo roemrijke land voor altijd onder de waterspiegel te verdwijnen. 

Daar de Egyptenaren de jaarlijkse overstroming van de Nijl in Nubië situeerden, is het niet verwonderlijk dat de faraonische architecten er talrijke tempels en cultusgebouwen oprichtten. De beroemdste daarvan zijn ongetwijfeld deze van Aboe Simbel. Slechts weinigen beseffen dat er tientallen piramiden in Soedan bewaard zijn of dat op zijn minst vier zwarte farao’s ooit over Egypte regeerden! Deze tijdgenoten van de Assyriërs bouwden en verbouwden in Egypte, terwijl zij hun land met talrijke Egyptische tempels verrijkten. Later waren de Nubiërs de rivalen van de Ptolemaeën en de Romeinen.

We schenken zowel aandacht aan het Egyptische verleden in Nubië als aan de Nubiërs in het faraonische en moderne Egypte. 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie