Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51828984482_4b7956d9b9_o-2
Self-portrait as the apostle Paul, by Rembrandt

Het is een opvallend fenomeen de jongste jaren: de grote aandacht voor het late en laatste werk van grote schilders als Bellini, Titiaan, Rembrandt, Goya, Turner, Manet, Van Gogh, Mondriaan, Picasso… In tentoonstellingen worden clichés ontmaskerd en pakt men uit met de resultaten van nieuw onderzoek. Dat is op z’n minst een interessante evolutie.

Patrick De Rynck bracht de laatste werken van dertig grote namen samen. Zonder aan sensatiezucht te doen gaat hij in op vragen als: wat zijn de jongste inzichten over die laatste werken? Welk fake news doet er de ronde over? Hoe evolueert de appreciatie? Gaat het om laatste opflakkeringen of is het juist het omgekeerde? De antwoorden op die vragen leveren boeiende en vaak pakkende verhalen op.

Patrick De Rynck (1963) is classicus en werkt al jaren samen met grote (kunst)musea in Vlaanderen en Nederland. Zo is hij de auteur van intussen meer dan honderd vijftig audiogidsen, doorgaans over schilderkunst. En van wereldwijd verkochte boeken in de reeks De kunst van het kijken.

Past de datum of het uur niet? Je kan deze lezing ook volgen in Brugge of Leuven.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie