Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
49715736827_23693dd639_b-1

Dit portret van een echtpaar fascineert vele mensen: niet alleen door de hoogstaande kwaliteit van van Eycks schilderkunst, maar ook door de talrijke raadsels die er mee verbonden zijn. Men is nochtans goed ingelicht over de bewogen historiek van het paneel door de eeuwen heen, … maar jammer genoeg niet over de ontstaansgeschiedenis ervan. Het is dan ook niet zeker wie dit echtpaar is en voor welke gelegenheid ze werden afgebeeld. Het is evenmin duidelijk of een aantal voorwerpen in het interieur een symbolische of een andere betekenis hebben, zoals bijvoorbeeld de bolle spiegel op de achtergrond. En is het werk wel in zijn geheel bewaard ? Dat er over dit portret vele hypothesen bestaan is niet verwonderlijk.

Stof genoeg dus om langer bij dit iconische werk te blijven stilstaan, met een overzicht van feiten en veronderstellingen, en met aandacht voor de invloed ervan op latere kunstenaars. 

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie