Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52180217047_ef2667fd26_o-1
52180217337_ac32d8e30f_o
52181729465_4a60b639dc_o

De geschiedenis is bevolkt met vrouwen die een machtige positie bekleedden in hun tijd. Niet altijd echter is het beeld dat ons doorheen de tijden bereikt heeft even positief. Ofwel werd hen eerzucht en machtswellust aangerekend, ofwel werden ze afgedaan als zachte, sensuele en eerder leeghoofdige wezens.

“The Face that launched a thousands ships” … zo werd Helena van Troje in de 17de eeuw voorgesteld: een fatale schoonheid die verantwoordelijk was voor een Griekse armada die de machtige stad Troje dankzij een list wist te veroveren! Is de strijd om Troje louter fictie? Of zijn de Homerische epen op feiten gebaseerd? En zo ja, is er ooit een Helena van Troje of een Paris van Troje geweest? Was Helena een femme fatale of een onschuldige bijstander? Deze en nog vele andere vragen nemen we onder de loep in deze lezing.

Deze lezing maakt deel uit van de reeks 'Vrouwen en Macht' waarin we zes markante vrouwen uit verschillende tijdsperken, een open platform geven. We tonen hen als diplomates, krijgers, staatsvrouwen, minnaressen, moeders en bovenal kinderen van hun tijd. In de marge krijg je ook de verhalen van passie, bloed en intriges. Passeren de revue: Hatsjepsoet, Helena van Troje, Catharina de Grote, Livia, Maria van Hongarije en Madame de Pompadour. Je kan apart inschrijven voor deze lezing, of inschrijven voor de volledige reeks aan voordeeltarief. 

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Je deelname wordt als goedkeuring gezien voor deze opname. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Jullie ervaringen
"Boeiend vrouwenleven gepresenteerd door een vlotte lesgever."
– Marie-Louise Vansina (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie