Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51278975714_99d9101ba0_o
51278289746_07031c6c8e_o
51278294176_5260657ded_o
51279321295_232a67d5d1_o

Deze cursusreeks is uitverkocht. Dankzij het grote succes zullen we deze reeks in het voorjaar van 2022 opnieuw herhalen. Hou de website in het oog, meer info volgt. dank alvast.

Griekse helden waren vaak onderweg: Theseus vaart naar Kreta om er de Minotaurus te bekampen, de Trojaanse prins Paris vaart naar Sparta en ontvoert er Helena, de dochter van de Griekse koning Menelaos. Daarom varen duizend Griekse schepen naar Troje en voeren er tien jaar oorlog. En als ze terugkeren naar huis wordt Agamemnon, koning van Mykene, geconfronteerd met zijn ontrouw en die van zijn echtgenote Klytaemnestra. En wat te denken van Odysseus, de grootste reiziger van allemaal, tien jaar onderweg van Troje naar Ithaka, of van de Argonauten op zoek naar het Gulden Vlies aan de Zwarte Zee? 

In deze lessenreeks vertellen we verhalen uit de Griekse mythologie. De oudste Griekse beschaving is onze leidraad. We slaan geregeld zijwegen in die ons brengen naar schrijvers, kunstenaars, musici en filosofen uit de oudheid en uit de moderne wereld. Ook zij hebben zich massaal gelaafd aan deze oude verhalen om er hun eigen verhaal van te maken. Ter illustratie van de lessen brengen we ook enkele bezoeken aan boeiende locaties waar we onze verhalen tot leven zien komen in de vorm van allerlei kunstwerken.

programmaschets

  • bezoek hofkamer van Huis den Wolsack in Antwerpen met het plafondschildering ‘de goden op de Olympus’. 
  • Zeus en de mythen van het eiland Kreta.
  • Romantische of dramatische love-stories? 
  • De Trojaanse oorlog vanuit Trojaans en Grieks perspectief.
  • bezoek Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Brussel
  • Odysseus, zwerver over de zeeën en man van duizend listen.
  • Op zoek naar het Gulden Vlies met de Argonauten.  

Deelnemers krijgen na inschrijving concrete informatie over plaats en datum.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie