Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
29.3.2

De geschiedenis is bevolkt met vrouwen die een machtige positie bekleedden in hun tijd. Niet altijd echter is het beeld dat ons doorheen de tijden bereikt heeft even positief. Ofwel werd hen eerzucht en machtswellust aangerekend, ofwel werden ze afgedaan als zachte, sensuele en eerder leeghoofdige wezens.

Het faraonische Egypte heeft verschillende vrouwelijke farao’s gekend, maar de meest bekende is ongetwijfeld koningin Hatsjepsoet! Ondanks het feit dat zij één van de meer beroemde vrouwelijk heersers uit de oudheid is, blijft haar leven toch een ongemeen boeiend verhaal: zo zijn er haar bouwwerken, waaronder de bijzonder originele dodentempel te Deir el-Bahari of de merkwaardige rotstempel in de buurt van Beni Hassan, het feit dat zij gigantische obelisken liet plaatsen in de tempel van Amon-Re te Karnak, of de opdracht om een handelsmissie naar het exotische land van Poent te sturen… Ontdek deze merkwaardige vrouw en fascinerende farao.

Deze lezing maakt deel uit van de reeks 'Vrouwen en Macht' waarin we zes markante vrouwen uit verschillende tijdsperken, een open platform geven. We tonen hen als diplomates, krijgers, staatsvrouwen, minnaressen, moeders en bovenal kinderen van hun tijd. In de marge krijg je ook de verhalen van passie, bloed en intriges. Passeren de revue: Hatsjepsoet, Helena van Troje, Catharina de Grote, Livia, Maria van Hongarije en Madame de Pompadour. Je kan apart inschrijven voor deze lezing, of inschrijven voor de volledige reeks aan voordeeltarief. 

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Je deelname wordt als goedkeuring gezien voor deze opname. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Jullie ervaringen
"Boeiend vrouwenleven gepresenteerd door een vlotte lesgever."
– Marie-Louise Vansina (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie