Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50585994758_4aaaf8e128_o-1

De studie van de vrouw in het faraonische Egypte is niet alleen een boeiend, maar ook een rijk gestoffeerd verhaal. Dit geldt zeker voor de 'Grote Koninklijke Gemalin', want zij was de moeder van de troonopvolger. Maar ook als echtgenote van de farao had zij een groot aanzien. Zij bezaten vaak eigen graven en zelf piramiden. Toch werden koninginnen pas op een systematische wijze vanaf de jaren 1980 bestudeerd!

In deze vier voordrachten wordt meer dan een tipje van de sluier opgelicht! Beroemde koninginnen, zoals Hatsjepsoet, Nefertiti en Nefertari komen vanzelfsprekend aan bod, maar ook minder bekende namen passeren de revue. Het belooft alleszins een spannende reis naar het Oude Egypte te worden.

Past het uur niet? Dan kan je deze cursus ook op zaterdagvoormiddagen volgen!

 

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie