Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52395096343_7aee9a2a1e_o
52395097008_9e7c02dc35_o
52395097263_a9ffcf842d_o
52394587861_ecf1e1a1fc_o

Het eerste deel in een reeks van lezingen waarin we hardnekkige theorieën en mysteries onder de wetenschappelijke loep leggen!

1. Het geheim van de piramiden van Gizeh

In 1994 deed het boek 'The Orion Mystery' van Bauval en Gilbert heel wat stof opwaaien. Hierin werd het zogezegde ‘bewijs’ geleverd van het verband tussen de piramiden van Gizeh en het Orion-sterrenstelsel. Wat de wetenschappelijke antwoorden tot nu toe zijn op deze stelling zijn kom je te weten van Peter De Smet.

2. Het mysterie van Atlantis ontraadseld?

Met zijn verhaal over een verdwenen beschaving spreekt Plato nog steeds tot de verbeelding. Atlantis wordt nu gezocht in de Bahama's, de Canarische eilanden of in Indonesië, in de diepste zeeën en op de hoogste toppen. Samen met Klaas Vansteenhuyse bekijk je de historische en archeologische bronnen van naderbij waarbij een poging gedaan wordt om feiten van fictie te scheiden.

3. De zondvloed en de Ark van Noah

Omdat de eerste mensen niet ten volle beantwoordden aan wat hun scheppers, de goden, in gedachten hadden, werden ze van de aarde weggespoeld. Van Louis Hulstaert kom je te weten dat zowel in Sumer, in de Bijbel én in Griekenland een bijna identiek verhaal verteld wordt. Foto's van een vreemdsoortig vaartuig op de flanken van de berg Ararat en een dramatisch verschoven kustlijn van de Zwarte Zee zijn mogelijk wetenschappelijke argumenten om het verhaal te onderbouwen.

4. De Nazca-lijnen in Peru

In 500 jaar (100-600 n.Chr) slaagden de Nazca (Peru) erin om met eenvoudige middelen een enorm repertorium aan geogliefen in de droge woestijnbodem aan te leggen (800 enorme dierenfiguren en 1000 dito geometrische vormen). Volgens von Däniken en zijn nog steeds grote aanhang moeten deze wel door of minstens voor intergalactische reizigers aangelegd zijn. In deze sessie weegt Sander Spanoghe samen met jullie alle verklaringen tegenover elkaar af. We laten ons daarbij leiden door archeologische en historische inzichten over een rijke cultuur die deze geogliefen als slechts één van haar verwezenlijkingen en succesvolle aanpassingsstrategieën aan een vijandige leefomgeving ontwikkelde.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Je deelname wordt als goedkeuring gezien voor deze opname. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie