Tarieven:

 • 1.080,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Wat ooit begon als een klein kasteel aan de noordoostgrens van het Karolingische Rijk, evolueerde over de eeuwen heen tot het Hamburg van vandaag: een ware metropool, een van Europa’s belangrijkste havens en ondertussen ook een hotspot voor citytrippers. Het is een aangename stad die duizenden bruggen telt over talrijke kanalen. We ontdekken het veelzijdige Hamburg al wandelend door de verschillende buurten en langs de meest indrukwekkende monumenten, en we genieten van enkele bijzondere tentoonstellingen. Want deze Duitse stad aan de Elbe heeft bijzonder veel te bieden.

De skyline van Hamburg wordt gedomineerd door verschillende torens, van kerken maar ook van het stadhuis 1897 dat als een van de mooiste gebouwen van de stad geldt. We komen in Speicherstadt (letterlijk ‘stad der magazijnen’), gelegen op een eiland in de Elbe als een groot complex van op palen gebouwde pakhuizen uit het eind van de 19de eeuw. Het is een absolute trekpleister voor liefhebbers van kunst, theater en architectuur. Bijzonder opvallend in het midden van de haven is het gebouw van de Elbphilharmonie, een hedendaags architectuurontwerp van Herzog & de Meuron gebouwd op de basis van een pakhuis. Ten westen van het stadscentrum ligt dan weer de uitgaanswijk Sankt Pauli waar de Reeperbahn of ‘die sündige Meile’ ongetwijfeld de bekendste straat is.

Deze stad is zonder enige twijfel het ontdekken waard!

Reisprogramma

Donderdag 15 december 2022
In de late namiddag, nadat we ons installeerden in het hotel, voert een eerste wandeling ons westwaarts de stad in. We ontdekken ondermeer bekende en minder bekende straten en pleinen zoals de Dammtorstrasse, de Ganzemarkt, Johannes-Brahms-Platz, de Peterstrasse, de Holstenwall, de Tordamm, de Landungsbrücken om zo te eindigen in de wijk St. Pauli met de Reeperbahn, gekend van verschillende Duitse films en series. We genieten ’s avonds samen van een diner in het hotel.

Vrijdag 16 december 2022
We wandelen in de voormiddag van de Grossneumarkt naar de Kunsthal. Onderweg ontdekken we belangrijke getuigenissen van Hamburgs grootse verleden zoals de Bäckerbreitergang, de St. Michaelis, de Krameramtswohnungen, de Deichstrasse, de St. Kataharinenkirche, de Nikolaikirche, de St.Petruskirche en het Klöpperhaus. Na een vrije lunch genieten we in de Kunsthal van een veelbelovende tentoonstelling over de 'femme fatale' in de kunst tussen 1860 en de roaring twenties van de 20e eeuw.

Zaterdag 17 december 2022
We starten de dag met een bezoek aan het minder bekende Bucerius Kunst Forum. ‘Die neuen Bilder des Augustus' is een tentoonstelling die aan de hand van internationale bruiklenen zowel de enorme macht van de eerste keizer van Rome als zijn nieuwe communicatiestrategieën laat zien.
Daarna wandelen we verder langs de Alster, zijrivier van de Elbe, naar de Lombardsbrücke, het iconische Rathaus, de St. Jacobskerk en het Kontorhausviertel. Deze wijk is één van de meest opmerkelijke bouwrealisaties uit het interbellum. De architect Fritz Höger realiseerde hier een aantal indrukwekkende gebouwen zoals het markante Chilehaus dat tot de meest eigenzinnige ontwerpen uit die tijd kan gerekend worden. Uiteindelijk bereiken we Speicherstadt, gekend omwille van zijn kenmerkende pakhuizen gebouwd tussen 1883 en 1927 op een reeks eilandjes in de rivierbedding van de Elbe. We genieten van een fantastisch zicht op de indrukwekkende Elbphilharmonie en Hafencity.

Zondag 18 december 2022
Op onze laatste reisdag keren we terug naar de Kunsthalle, ditmaal voor een rondleiding met Peter aan de vaste collectie 19e-eeuwse kunst. De Kunsthalle bezit een ongemeen rijke verzameling, een rijke stad zoals Hamburg waardig. Tot de grootste en meest beroemde kunstwerken behoren zeker die van Caspar David Friedrich. Denken we maar aan Der Wanderer über dem Nebelmeer.
In de vroege namiddag keren we terug huiswaarts.

Prijs

Tarieven:

 • 1.080,00 €

Voorschot

 • 490,00 €
 • Inclusief: reis met comfortabele autocar, verblijf op basis van kamer met ontbijt in Reichshof Hamburg****, gezamenlijk diner (op 15/12), toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, citytaksen, gebruik van headsets, begeleiding door Peter De Smet, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijd, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 196,00 € i
 • 45,90 € i
 • 67,50 € i
 • 54,23 € i
 • 79,75 € i

Vervoer

Bus

Vertrekuren (onder voorbehoud van wijzigingen):

• Vertrek heenreis
06u00: Oostkamp - hotel Vandervalk
07u00: Gent - parking Dampoortstation
07u50: Antwerpen - op de Borsbeekbrug aan Berchem station

• Aankomst na terugreis
21u00: Antwerpen
21u50: Gent
22u50: Oostkamp

Deelnemers wordt gevraagd 10 minuten voor vertrek van de bus ter plaatse te zijn. De bus vertrekt stipt!

Accommodatie

Reichshof Hamburg ****
https://www.reichshof-hotel-hamburg.de/en/

We verblijven in dit of een gelijkwaardig hotel.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

We verwachten dat je als Amarant reiziger volledig gevaccineerd bent tegen covid-19. Dit doen we om het welzijn van de groep te garanderen. Ben je niet gevaccineerd? Dan vragen we je vriendelijk om je niet in te schrijven.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 5,75% van de totale reissom.
De verzekering reis+annulatie+bagage bedraagt 7,5% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd:

 • De annulatieverzekering bedraagt 6,25% van de totale reissom
 • De verzekering reis+annulatie+bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom + €4 per persoon per dag (Europa) of €7,25 per persoon per dag (Wereldwijd)

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 5,75% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VERZEKERING REIS+ANNULATIE+BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 7,5% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie