Blijf op de hoogte

* Deze reis is nog in ontwikkeling, data en programma zijn onder voorbehoud.
Heb je interesse, meld je vrijblijvend aan. Wij laten jou als eerste weten wanneer je kan inschrijven.

Interesse

Wat ooit begon als een klein kasteel aan de noordoostgrens van het Karolingische Rijk, evolueerde over de eeuwen heen tot het Hamburg van vandaag: een ware metropool, een van Europa’s belangrijkste havens en ondertussen ook een hotspot voor citytrippers. Het is een aangename stad die duizenden bruggen telt over talrijke kanalen. We ontdekken het veelzijdige Hamburg al wandelend door de verschillende buurten en langs de meest indrukwekkende monumenten. Want deze Duitse stad aan de Elbe heeft bijzonder veel te bieden.

De skyline van Hamburg wordt gedomineerd door verschillende torens, van kerken maar ook van het stadhuis 1897 dat als een van de mooiste gebouwen van de stad geldt. We komen in Speicherstadt (letterlijk ‘stad der magazijnen’), gelegen op een eiland in de Elbe als een groot complex van op palen gebouwde pakhuizen uit het eind van de 19de eeuw. Het is een absolute trekpleister voor liefhebbers van kunst, theater en architectuur. Bijzonder opvallend in het midden van de haven is de nieuwe concertzaal van de Elbphilharmonie, een hedendaags architectuurontwerp van Herzog & de Meuron gebouwd op de basis van een pakhuis. Ten westen van het stadscentrum ligt dan weer de uitgaanswijk Sankt Pauli waar de Reeperbahn of ‘die sündige Meile’ ongetwijfeld de bekendste straat is.

Deze stad is zonder enige twijfel het ontdekken waard!

Reisprogramma
Donderdag 30 september 2021
Vanuit het hotel voert een eerste stadswandeling ons naar het westen en zuidwesten van de stad. We ontdekken o.a. de Dammtorstrasse, de Ganzemarkt, Johannes-Brahms-Platz, Peterstrasse, Holstenwall, Tordamm, de Landungsbrücken om in de wijk St. Pauli met de Reeperbahn te eindigen.

Vrijdag 1 oktober 2021
Tijdens een tweede stadswandeling starten we met de verkenning van de Alster. Daarna wandelen we verder naar de Lombardsbrücke, het Rathaus, de St. Jacobskerk, het Kontorhausviertel en het Chilehaus. Uiteindelijk bereiken we Speicherstadt. We eindigen met de Elbphilharmonie en Hafencity.

Zaterdag 2 oktober 2021
Vandaag verlaten we het centrum van de stad om zowel het Ernst Barlachhuis als het Jenisch-Haus te bezoeken. In het Barlachmuseum is er heel wat werk van de gelijknamige kunstenaar te zien maar ook tijdelijke tentoonstellingen. Het Jenisch-Haus werd ontworpen door de beroemde architect Karl Schinkel. Het is een perfect bewaarde woning van een rijke handelaar uit de eerste helft van de negentiende eeuw. De rest van de dag kan vrij ingevuld worden.

Zondag 3 oktober 2021
Een derde stadswandeling brengt ons van de Grossneumarkt naar de Kunsthal. Onderweg ontdekken we de Bäckerbreitergang, St. Michaelis, de Krameramtswohnungen, Deichstrasse, St. Kataharinenkirche, Nikolaikirche, St.Petruskirche, het Klöpperhaus en uiteindelijk de Kunsthal. In de Kunsthal dompelen we ons onder in de 19de eeuwse kunst.
In de namiddag vertrekken we terug richting België.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie