* Deze reis is nog in ontwikkeling – data onder voorbehoud Interesse?
Meld je aan en dan laten wij jou als eerste weten wanneer je kan inschrijven

Interesse

Wat ooit begon als een klein kasteel aan de noordoostgrens van het Karolingische Rijk, evolueerde over de eeuwen heen tot het Hamburg van vandaag: een ware metropool, een van Europa’s belangrijkste havens en ondertussen ook een hotspot voor citytrippers. Het is een aangename stad die duizenden bruggen telt over talrijke kanalen. We ontdekken het veelzijdige Hamburg al wandelend door de verschillende buurten en langs de meest indrukwekkende monumenten. Want deze Duitse stad aan de Elbe heeft bijzonder veel te bieden.

De skyline van Hamburg wordt gedomineerd door verschillende torens, van kerken maar ook van het stadhuis 1897 dat als een van de mooiste gebouwen van de stad geldt. We komen in Speicherstadt (letterlijk ‘stad der magazijnen’), gelegen op een eiland in de Elbe als een groot complex van op palen gebouwde pakhuizen uit het eind van de 19de eeuw. Het is een absolute trekpleister voor liefhebbers van kunst, theater en architectuur. Bijzonder opvallend in het midden van de haven is de nieuwe concertzaal van de Elbphilharmonie, een hedendaags architectuurontwerp van Herzog & de Meuron gebouwd op de basis van een pakhuis. Ten westen van het stadscentrum ligt dan weer de uitgaanswijk Sankt Pauli waar de Reeperbahn of ‘die sündige Meile’ ongetwijfeld de bekendste straat is.

Deze stad is zonder enige twijfel het ontdekken waard!

Reisprogramma

Donderdag 15 april 2021
Vanuit het hotel voert een eerste stadswandeling ons naar het westen en zuidwesten van de stad. We ontdekken o.a. de Dammtorstrasse, de Ganzemarkt, Johannes-Brahms-Platz, Peterstrasse, Holstenwall, Tordamm, de Landungsbrücken om in de wijk St. Pauli met de Reeperbahn te eindigen.

Vrijdag 16 april 2021
Tijdens een tweede stadswandeling starten we met de verkenning van de Alster. Daarna wandelen we verder naar de Lombardsbrücke, het Rathaus, de St. Jacobskerk, het Kontorhausviertel en het Chilehaus. Uiteindelijk bereiken we Speicherstadt. We eindigen met de Elbphilharmonie en Hafencity.

Zaterdag 17 april 2021
Vandaag verlaten we het centrum van de stad om zowel het Ernst Barlachhuis als het Jenisch-Haus te bezoeken. In het Barlachmuseum is er heel wat werk van de gelijknamige kunstenaar te zien maar ook tijdelijke tentoonstellingen. Het Jenisch-Haus werd ontworpen door de beroemde architect Karl Schinkel. Het is een perfect bewaarde woning van een rijke handelaar uit de eerste helft van de negentiende eeuw. De rest van de dag kan vrij ingevuld worden.

Zondag 18 april 2021
Een derde stadswandeling brengt ons van de Grossneumarkt naar de Kunsthal. Onderweg ontdekken we de Bäckerbreitergang, St. Michaelis, de Krameramtswohnungen, Deichstrasse, St. Kataharinenkirche, Nikolaikirche, St.Petruskirche, het Klöpperhaus en uiteindelijk de Kunsthal. In de Kunsthal dompelen we ons onder in de 19de eeuwse kunst.
In de namiddag vertrekken we terug richting luchthaven.

Vervoer

Vliegtuig

Accommodatie

Baseler Hof****: https://www.baselerhof.de/

We verblijven in dit of een gelijkwaardig hotel.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

Reisgids

De reisgids wordt je voor afreis bezorgd.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Travel een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 3,75% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 5,6% van de totale reissom.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Travel (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 3,75% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 5,6% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie. Via het elektronisch inschrijfformulier kan je online inschrijven. Dit formulier wordt rechtstreeks naar de afdeling reizen van Amarant verzonden. Je krijgt een bevestiging van ontvangst.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: francisca@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Na je inschrijving stuurt De Buck Travel je een bestelbon in twee exemplaren. Je stuurt één exemplaar gedateerd en ondertekend terug en betaalt het voorschot op rekening BE33 4457 6054 6146 van De Buck Travel nv.
Let op: pas dan ben je definitief ingeschreven.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Travel de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Travel, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie