Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50931835193_f9d1ba9614_b-1

Het oeuvre en de levens van Gwen John (1876-1939) en Celia Paul (1959) vertonen veel fascinerende parallellen. Beiden waren ze model, muze en geliefde van beroemde kunstenaars: Gwen John van Auguste Rodin en Celia Paul van Lucian Freud. 

Desondanks hebben ze een krachtige, onafhankelijke levensvisie weten te ontwikkelen wat zich uit in een zeer persoonlijk oeuvre, gekenmerkt door verstilde emotie, verinnerlijking en contemplatie. 

De waardering voor het intieme werk van Gwen John groeide na haar dood gestaag. Ze wordt nu beschouwd als een van de belangrijkste Britse kunstenaars van de twintigste eeuw. Celia Paul wordt vertegenwoordigd door de belangrijke Victoria Miro Gallery en is met intrigerende schilderijen in het Metropolitan Museum, V&A en Saatchi Gallery een vooraanstaand lid van de hedendaagse kunstscène.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie