Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet mogelijk.
52003150187_2ca812e93f_o

"Dit is een cursus in samenwerking met Avansa Westhoek . Via de inschrijvingslink kom je rechtstreeks op de detailpagina van deze activiteit bij de partner. Prijzen zijn door de partner bepaald."

Over de mysteries rond de piramiden van Gizeh en de wetenschappelijke antwoorden op de speculaties.

Al sinds de dageraad van het toerisme – van toen de Grieken Egypte bezochten – staan de piramiden van Gizeh in het centrum van de belangstelling. De hoogste van de drie, de piramide van Cheops, levert nog altijd voldoende stof voor de meest ingenieuze theorieën en speculaties. Zo zou de piramide geen graf zijn, maar een gigantische astronomische klok. Of zou er een verband bestaat tussen de piramiden van Gizeh en het Orion-sterrenstelsel. Peter De Smet geeft de wetenschappelijke antwoorden op deze en andere stellingen.

Ook mummies worden automatisch met het oude Egypte geassocieerd, net zoals piramides. De fascinatie met mummies gaat al zeker terug tot de oude Grieken zoals Herodotus die als één van de eersten over de mummificatie technieken berichtte. In een tweede sessie ontrafelen we de mummie. Wat was de bedoeling, welk proces volgden de Egyptenaren.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie