Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52186283581_9c68ae487e_o

Vrouwen zijn in de Griekse mythologie alomtegenwoordig. Denk maar aan de godinnen Athena, Afrodite of Artemis, de Amazones of de heldinnen Antigone en Medea. Soms spelen ze een leidende, vaak eerder een lijdende rol.  

Docent Jan Verheyen vertelt de talloze verhalen over deze vrouwen, bekijkt hun cultusplaatsen en de functies die ze vervulden. Dit alles wordt geïllustreerd met fragmenten uit de klassieke en moderne literatuur of het theater en met afbeeldingen uit de kunstgeschiedenis. Thema’s als gender, me too en zelfs transgenders zijn nooit veraf. Ontvoerde nimfen, hermafrodieten en zelfs vrouwen die in mannen veranderen, de oude Grieken kenden het allemaal. Niets nieuws onder de zon dus in onze 21ste eeuw! 

"Dit is een cursus in samenwerking met CC Lommel. Via de inschrijvingslink kom je rechtstreeks op de detailpagina van deze activiteit bij de partner. Prijzen zijn door de partner bepaald."

Wil je ook graag voor je eigen organisatie een Amarantactiviteit boeken? Een activiteit op maat laten maken voor je bedrijf of vereniging? Een online lezing aanvragen? Dat kan allemaal. Neem alvast een kijkje op onze pagina Op Maat, en geef ons een seintje als je graag meer informatie wenst! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie