Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
Arial view of Nafplio from Fort Palamidi
Nafplio town as seen from the byzantine castle of Palamidi on th
'The Echoes': Panorama of Epidaurus theater, Greece
Rio-Antirrio bridge across the Gulf of Corinth in Greece
The Temple of Zeus in Nemea, Greece
Archaeological Site of Olympia in Greece
The Despot's Palace at Mystras in Greece
52329304195_29980c6c10_o

Deze rondreis brengt ons naar het grootste schiereiland van Griekenland, de fantastische en erg veelzijdige Peloponnesos. Hier geniet je van de prachtige natuur, grootse antieke sites, oude kloosters en gezellige, authentieke stadjes. We bieden een uniek reisprogramma aan, begeleid door 2 topreisleiders.

De Peloponnesos heeft veel te bieden, er is onwaarschijnlijk veel te zien. Uiteraard bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk maar aan Korinthe, Olympia en Mykene. Maar we hebben ook oog voor boeiende, minder bezochte sites zoals Argos, Tegea en Messini. We bezoeken Mystras en de kloosters van de Lousioskloof, waar we ook de Byzantijnse geschiedenis leren kennen. We wisselen een bezoek aan deze sites af met haltes in kleinere, aangename stadjes zoals Argos, Sparta en Naupli.

Deze reis belooft één van de meest complete ontdekkingen van de Peloponnesos te zijn. Het theater van Epidaurus, de burcht van Tiryns en de uitstekend bewaarde tempel van Vasses: het zijn maar enkele van de absolute must-sees. 

Reisprogramma
Woensdag 17 mei 2023
Na aankomst in Athene, waar we onze lokale Nederlandstalige gids verwelkomen, rijden we naar ons hotel in Kalamaki. We genieten ’s avonds samen van een gezellig diner.

Donderdag 18 mei 2023: Tirynthe, Nauplion en Epidauros
Vandaag bezoeken we Tirynthe, een belangrijke Myceense nederzetting met machtige muren, indrukwekkende kazematten en monumentale verdedigingswerken. De site, die op zijn minst teruggaat tot ongeveer 3000 v. Chr., werd in de loop van de 5de eeuw v. Chr. volledig verlaten en bleef daardoor bijzonder goed bewaard. Vandaar rijden we naar het nabijgelegen Nauplion. Dit charmante stadje bezit een strategische haven, waar Franken, Grieken, Venetianen en Osmanen zich vestigden. In 1822 werd Nauplion tijdelijke hoofdstad van het koninkrijk Griekenland. Een grote citadel, moskeeën, Venetiaanse gebouwen en Osmaanse fonteinen zijn maar enkele getuigen van dat rijke verleden. We bezoeken het archeologisch museum, gevestigd in een oud Venetiaans arsenaal.
Na de lunch in een lokaal restaurant gaat onze reis verder naar Epidauros waar zich één van de meest spectaculaire theaters uit het oude Griekenland bevindt. Naast het theater zijn er ook de tempels van Artemis en van Athene, en de befaamde tholos te zien. We overnachten opnieuw in Kalamaki.

Vrijdag 19 mei 2023: Korinthe, Tegea en Mystras
We starten de dag met een bezoek aan het antieke Korinthe, één van de rijkste steden uit de Griekse oudheid dankzij haar uitstekende ligging en de aanwezigheid van twee havens. De archeologische resten zijn imposant. Zo vinden we onder andere de tempel van Apollo onder de ruïnes rond de agora. Het lokale museum herbergt een indrukwekkende collectie uit de oudheid. Van hieruit gaat het naar Tegea, ooit een belangrijke rivaal van Sparta en bekend omwille van de ruïnes van haar grootse tempel gewijd aan Athena Alea. De site heeft ook een fijn museum dat we bezoeken. We rijden door naar Mystras waar we overnachten.

Zaterdag 20 mei 2023: Mystras, Sparta en Kalamata
De Byzantijnse stad Mystras, gebouwd aan de voet van een fort uit de 13de eeuw, werd in 1832 volledig verlaten en bleef hierdoor werkelijk onaangeroerd. We lopen er door de smalle straatjes, bewonderen de restanten van de frescoschilderijen en de machtige ruïnes. Na de lunch bezoeken we de oudheden en het lokale museum van het ooit zo machtige Sparta. We rijden door het spectaculaire Taygetesgebergte richting Kalamata waar we overnachten.

Zondag 21 mei 2023: Messene
Messene, gelegen in de heilige bergen van Ithomi is één van de grootste sites van Griekenland. Aangezien men aannam dat Zeus hier door twee nimfen was grootgebracht, kan men zich het religieuze belang van de site wel indenken. Het stadion kon wel 5000 bezoekers ontvangen, de omwallingsmuur was één van de grootste van het land. Een gigantische fontein, gevoed door het sacrale water uit de bergen, bracht genezing in naam van Asklepios. Naast de opgravingen bezoeken we ook het kleine museum. Na de lunch keren we terug naar Kalamata.

Maandag 22 mei 2023: Bassae
Na het ontbijt vertrekken we naar de tempel van Bassae (Vasses). In de Arcadische bergen, ten westen van de berg Cotylion en op 1130 meter hoogte, is dit één van de best bewaarde cultusgebouwen uit het oude Griekenland. Hier werd de zonnegod Apollo vereerd. Het ontwerp van de tempel (met voor het eerst het gebruik van het Korintisch kapiteel) wordt toegeschreven aan Iktinos, de architect die ook het Parthenon in Athene heeft ontworpen. De tempel van Bassae is ook het eerste Griekse monument dat werd opgenomen op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. We rijden verder naar Olympia waar we overnachten.

Dinsdag 23 mei 2023: Olympia
Vandaag bezoeken we de site van Olympia en het nabijgelegen museum. Olympia is meer dan de Olympische spelen, maar het waren wel de spelen die aanleiding gaven tot de groei van dit oude pelgrimsoord gewijd aan Zeus. Er zijn talrijke restanten van tempels, altaren en gastenverblijven. Het museum is een ware schatkamer. Naast de drinkbeker van Phidias, bewonderen we vooral de sculpturen van de Zeustempel en de ‘Hermes met het kind Dionysos’ van Praxiteles. Onze reis gaat verder naar Vytina waar we de komende twee nachten verblijven.

Woensdag 24 mei 2023: Arkadië, Gortyna en het klooster van Ágios onánnis Prodromou
We rijden door kleine dorpjes en langs smalle wegen om uiteindelijk de vallei van de rivier Loussios te bereiken. We houden halt in kleine dorpjes waaronder Dimitsane en Stemnitsa. In de vallei ligt de belangrijkste antieke site van de kloof: Gortyna. Tegen de rotswanden gekleefd bevinden zich verschillende kloosters; wij bezoeken dat van Ágios oánnis Prodromou. Zowel Gortyna als de kloosters zijn slechts via smalle paadjes in de kloof te bereiken. Prachtige natuur, antieke oudheden en het christelijk geloof gaan hier hand in hand.

Donderdag 25 mei 2023: Nemea
Ten zuiden van Korinthe bevindt zich de antieke site Nemea, gewijd aan Zeus. Op deze prachtig gelegen plek doodde Hercules de leeuw – de eerste van zijn twaalf taken - en vonden de Nemeïsche Spelen plaats. De streek is bekend omwille van de wijn, een bezoek aan een wijnkasteel mag niet ontbreken op ons programma. We verblijven de komende twee nachten in Isthmia.

Vrijdag 26 mei 2023: Argos en Mykene
We bezoeken Argos, een rijke stad met een roemrijke geschiedenis. Hier vind je een kasteel uit de 6e eeuw, een goed bewaard gebleven oud Grieks theater, Romeinse ruïnes en een archeologisch museum. Na de lunch in een lokale taverne bereiken we de grootse site van Mykene. Dankzij de opgravingen van Heinrich Schliemann schonk de stad haar naam aan een hele periode in de Griekse oudheid, de Mykeense tijd. We beklimmen de burchtheuvel, bezoeken het nieuwe museum en dalen af in de schatkamer van Atreus.

Zaterdag 27 mei 2023: Athene – Brussel
Na een rustig ontbijt vliegen we vanuit Athene terug naar huis.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie