Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
26197227137_ab4324d440_o

Wanneer we gevraagd worden naar onze favoriete kunstenaar is de kans klein dat de naam van een graficus valt. We kennen de termen hout- en linosnede, steendruk, zeefdruk of ets wel vaag, maar we kunnen ze zelden concreet invullen. Hoog tijd dus om je in een tweedaagse cursus te verdiepen in de boeiende wereld van grafiek. We bespreken de hoogdruk en de diepdruk in de bijzondere setting van het grafiekatelier van docent en graficus Vladimir Ivaneanu.

In de voormiddag reizen we doorheen de unieke geschiedenis van de hoogdruk en de diepdruk. Aan de hand van voorbeelden van o.a. Albrecht Dürer, Gustave Doré, Picasso, Matisse, William Kentridge of de Chapman Brothers leren we de belangrijkste termen en technieken kennen van elke druktak. Deze reis wordt ondersteund door zowel een digitale presentatie als echte prenten die je van dichtbij kunt bekijken en voelen.

Na de middagpauze toetsen we de theorie af aan de praktijk! Dankzij uitgebreide demonstraties zie je hoe een houtsnede, een houtgravure, een Japanse houtsnede, een ets, een mezzotint en een aquatint tot stand komen. Meer nog, je kan je de eerste dag zelf eens wagen aan het drukken van een houtsnede en de tweede dag aan het maken en afdrukken van een droge naald.

Op het einde van de tweedaagse ben je helemaal mee!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie