Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
28860066818_b2f0cdd65a_o

Zo vader, zo dochter. Jan Leenknegt legt zich toe op glaskunst, dochter Elisabeth Leenknegt past de glasblaastechniek toe in haar juweelontwerpen.

 

We beginnen ons bezoek in het atelier van kunstenaar Jan Leenknegt, in een voormalig textielpand. De kunstenaar is verknocht aan glas. Hij maakt driedimensionale sculpturen, met een organische vormgeving en ingevuld met mondgeblazen glas. Zijn werk is geïnspireerd door het leven op onze planeet in al zijn vormen.

 

Vervolgens gaan we langs bij dochter Elisabeth Leenknegt, juweelontwerpster en oprichtster van het Belgisch juwelenlabel Elisa Lee. Haar creaties evolueerden in 15 jaar van glasjuweel tot ontwerpen gekenmerkt door minimalisme en strakke lijnen met oog voor design en kleur. Voor de productie gaan eeuwenoude tradities van glasblazen, edelsmeden en diamantzetten hand in hand met hedendaagse technieken zoals waterjetten en 3D-printen. Elisabeth ontvangt ons in haar atelier in een voormalige zeepfabriek, waar ze haar ontwerpen toelicht en ons achteraf ook een drankje aanbiedt.

 

De afstand tussen de twee ateliers bedraagt 3,5 km. De verplaatsing gebeurt met eigen vervoer.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie